PoNoVolle selkeä voitto – näin pelattiin miesten Divarin karsinnoissa

Keltapaitainen PoNoVo oli tänään Blue Foxia parempi. Arkistokuva: Mikko Markkanen.

Miesten Divarin karsinnat jatkuivat tänään kolmen parin osalta. Lappeenrannassa PoNoVo kellisti Blue Foxin maalein 8-3.

Ottelu oli tuloksen puolesta tasainen aina toisen erän alkupuolelle saakka, mutta sen jälkeen PoNoVo alkoi hiljalleen mennä menojaan. Lopullinen ero syntyi kolmannessa erässä, jonka kotijoukkue voitti maalein 3-0.

Toki jo avauserässä Blue Foxin Anton Kronqvistille merkattiin 16 torjuntaa ja PoNoVon Juha Ahtiaiselle vain neljä. Koko ottelussa Kronqvist oli pallon tiellä 31 kertaa, Ahtiainen puolestaan 15.

PoNoVon tehomiehet olivat hattutempun tehnyt Juho Kaila, sekä kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Ville-Pekka Rouhiainen. Blue Foxin maalit tekivät Anton Kallvik ja Didrik Lillas. Yksi ”sinikettujen” osumista merkittiin PoNoVon omaksi maaliksi.

AC HaKi puolestaan nappasi 9-5 -voiton SSRA:sta. Oululaiset johtivat kahden erän jälkeen 4-1, mutta vantaalaiset porskuttivat kolmannessa erässä ohi voittamalla sen näytöstyyliin 8-1. HaKin Jussi Laamanen teki neljä maalia ja Tommi Vappula tehot 3+1.

Kontiolahdella Pirkat haki arvokkaan vierasvoiton LeBasta maalein 5-3. Pirkkain tehokkain oli kahdesti osunut Aapo Mutanen. Mika Salo ja Toni Rantala nakuttivat tehot 1+1. LeBalta kahteen pisteeseen ylsi vain yhden maalin tehnyt ja yhden syöttänyt Petri Väänänen.

Jo perjantaina SB Vantaa haki jatkoaikavoiton FoSusta. Näin ollen voiton päässä Divari-karsintojen viimeisestä kierroksesta ovat nyt PoNoVo, SB Vantaa, AC HaKi ja Pirkat. Sarjat jatkuvat ensi viikon lauantaina.