Pudotuspelit alkoivat maali-iloittelulla – Oilers ratkaisi pelin salamaosumilla

Oilers ryösti ensimmäisen puolivälierävoiton torstaina Jyväskylästä. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers avasi puolivälieräsarjan Happeeta vastaan hakemalla ensimmäisen voittonsa torstai-iltana Jyväskylästä. Loppunumerot merkittiin espoolaisvieraille maalein 6–10.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä espoolaisille todellisilla salamamaaleilla. Oilers iski kolmen minuutin sisällä kolme maalia ja vei ryöstöllään ensimmäisen puolivälierävoiton mukanaan Espooseen.

Jyväskylän ”Monnarilla” nähtiin hyvää salibandyviihdettä ainakin katsojille, kun joukkueet mättivät maaleja vuoronperään ensimmäisen 40 minuutin aikana.

Oilers oli hieman edellä avausosumastaan lähtien, vaikka Happee nousi aina rinnalle.

Toisessa erässä Justus Kainulainen avasi maalihanansa, kun hän pääsi nopean riiston jälkeen laukomaan 2–4-johtomaalin. Heikki Iiskola nappasi pallon varomattomana kuljettamaan lähteneeltä Peter Kotilaiselta, ja peliväline päätyi Kainulaisen lapaan.

Happeen Jami Manninen kuittasi vain puoli minuuttia myöhemmin tarkalla laukauksella, joka upposi takatolpasta Joonas Kaltiaisen selän taakse. Puolen tunnin kohdalla Kainulainen otti jälleen ratkaisijan viittaa, kun hän pääsi omalta kenttäpuoliskolta rynnistämään avopaikkaan ja sijoitti varmasti lukemat 3–5:een.

Jyväskyläläiset saivat kuitenkin aihetta riemuun vielä toisen erän aikana. Ensin Mika Kohonen kavensi rangaistuslaukauksesta, ja erän lopussa Manninen pommitti kovan laukauksen Oilers-maalin yläkulmaan ja tasoitti pelin.

Nopea ratkaisu

Kolmannen erän puolivälissä Happeelle sattui ratkaiseva musta hetki.

Ajassa 48.59 Antti Suomela pääsi hyödyntämään maalivahti Markus Laakson jalasta kimmonneen paluupallon ja isi Oilersin jälleen johtoon. 18 sekuntia myöhemmin asialla oli Markus Markkola, ja lukemat muuttuivat 5–7:ään.

Eikä mennyt kauaa edellisestä, kun Suomelalle pelattiin näyttävän kuvion jälkeen tyhjä maali eteen, ja puolustaja naulasi takatolpalta espoolaiset kolmen maalin karkumatkalle.

Ratkaisevan niitin iski lopulta reilut kaksi minuuttia ennen loppua Oilers-hyökkääjä Iiskola, joka ohjasi pallon tyhjään maaliin. Happeen lopussa tekemä kavennusosuma jäi liian myöhäiseksi, ja viimeisenä Riku Holopainen pääsi herkuttelemaan 6–10-loppunumerot tyhjiin.

Iiskola (1+2), Suomela (2+1) ja Kainulainen olivat Oilersin tehokkaimmat. Happeelta kolmeen pisteeseen ylsivät Manninen (2+1) ja Peter Kotilainen (0+3).

Puolivälieräsarja jatkuu seuraavan kerran maanantaina Espoossa. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.