Divarit

Rangers aloittaa välierät lauantaina – tavoitteena liiganousu

13.03.
2019
Divarit

Samuli Alaluusua iski kolme maalia puolivälierissä O2-Jyväskylän verkkoon. Runkosarjassa hän oli Rangersin paras pistenikkari tehoin 43, 18 maalia ja 25 maaliin johtanutta syöttöä. Kuva: Mikko Karlsson

Kirkkonummi Rangersin lento Divarissa jatkuu välieriin. Rangers taisteli kaksi voittoa puolivälierissä ja ottelut jatkuvat lauantaina, kun vastustajaksi Pommariin saapuu ÅIF Sipoosta. Lauantai-illan huumaa on tarjolla kello 19 alkaen.

Divarin runkosarjan voittaja Rangers taisteli viikonvaihteessa puolivälieräsarjan voitot O2-Jyväskylästä. Rangers voitti ensin lauantaina loppuun myydyssä Pommarissa 4 – 2. Toistamiseen Rangers voitti sunnuntaina Jyväskylässä 4 – 5.

-Otimme taisteluvoiton. Teimme hyvää työtä, joka palkittiin kolmannessa erässä, summasi sunnuntain ottelun päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Rangersissa on puolivälierien jälkeen käännetty katseet tiukasti tulevaan. Divarissa on jäljellä neljä joukkuetta ja Rangersin vastustaja välierissä on ÅIF Sipoosta. Välieristä etenee kahdella voitolla Divarin finaalipeleihin.

Onnistumisia tarvitaan kaikilta pelaajilta

Runkosarjassa sekä Rangers että ÅIF voittivat kotiottelunsa. Rangers oli lokakuussa parempi maalein 7 – 5. ÅIF puolestaan vei pisteet tammikuussa Sipoo areenassa maalein 9 – 5. Rangersin voittaessa runkosarjan ÅIF oli kahdeksas. Sipoolaiset etenivät välieriin voittamalla lappeenrantalaisen NST:n kahdesti jatkoajalla.

– Runkosarjan kohtaamisissa oli tupa täynnä ja hyvä tunnelma. Sama jatkuu varmasti myös välierissä, ennakoi Fager-Pintilä.
Lauantain vastustajaa hän arvioi tiiviisti puolustavaksi joukkueeksi, joka kyttää vastustajan virheitä ja iskee niistä. Myös erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa välierissä.

– Ottelutahti kiihtyy ja pelaajien kuorma kasvaa. Meillä on leveämpi pelaajamateriaali ja meidän pitää olla kuskin paikalla alusta pitäen. Kuten puolivälierässäkin onnistumisia tarvitaan kaikilta pelaajilta, tietää päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Tavoitteena nousu liigaan

Hän toivottaa ÅIF:n tervetulleeksi lauantaina Pommariin kotiyleisön huumaavaan pauhuun.

– Täällä odottaa erittäin nälkäinen ja motivoitunut kotijoukkue. Sen lisäksi täällä odottaa yleisö, joka lämmittää tunnelman.

– Jos puolivälierissä pelaajissa näkyi vähän jännitystä ottelujen alussa, se on nyt takana. Saimme hyvän itseluottamusruiskeen ja olemme valmiit esittämään kauden parasta peliä, lupaa Fager-Pintilä.

Kauden edetessä Rangers on tarkistanut kevään tavoitetta. Kauden alussa joukkue tähtäsi runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon. Syyskierroksen jälkeen tavoitteena oli runkosarjan voitto. Kun se oli plakkarissa, joukkue asetti uudeksi tavoitteekseen, ei vähempää, kuin nousun Salibandyliigaan.

-Tavoite on nyt askeleen lähempänä. Hoidetaan kaikki pelit ja mennään päätyyn asti, linjaa päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Lauantain jälkeen välierän toinen ottelu pelataan maanantaina 18.3. Sipoossa kello 19 alkaen. Tarvittaessa kolmas ottelu on Pommarissa keskiviikkona 20.3. kello 19.

Ensi lauantaina Pommarissa voi nauttia salibandysta koko päivän. Ennen lauantain pääottelua A-pojat kohtaa kello 11.30 HIFK:n. Tässä ottelussa kamppaillaan divaripaikasta. Kello 15.30 alkaa II-divisioonan ottelu Rangers M2 – HaKi Visa.

Kirjoittaja: Mikko Karlsson

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi