Rangers Divarin runkosarjan voittoon – ratkaiseva tasoitus 15 sekuntia ennen loppua

Kirkkonummi Rangers voitti miesten Divarin runkosarjan viime hetken tasoitusmaalilla. Kuva: Juhani Järvenpää

Kirkkonummi Rangers ja LNM kohtasivat sunnuntaina miesten Divarin päätöskierroksen ottelussa Kirkkonummella. LNM voitti kärkikamppailun rankkarikisassa maalein 6-5.

Vierasjoukkue sai peliin loistoalun. Ville Liimatta, Samuli Saukko, Matias Kristian Hurskainen ja Juho Laurila veivät Limingan 4-0-johtoon, kun pelikello näytti vain 12.23. Rangers käytti tuossa välissä aikalisänsä ja Saku Välimäki kavensi taukotilanteeksi 4-1.

Toisessa erässä Rangers kiri maalin päähän, kun Mikko Ollikainen ja Rami Kallio osuivat maalipuiden väliin. Kolmoserää oli takana vain 26 sekuntia, kun Laurila iski vieraat kahden maalin johtoon. Pari minuuttia myöhemmin LNM pääsi ylivoimalle, kun Kristian Lamminen komennettiin istunnelle. Lammisen päästyä pois boksista mies toi joukkueensa maalin päähän ajassa 46.18.

Rangers on tällä kaudella osoittanut venymiskykynsä useaan otteeseen. Tällä kertaa se nousi tasoihin 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Atte Silvennoisen maalilla. Jatkoajalla ei tehty maaleja, joten ratkaisu haettiin rankkarikisasta. Rankkarikisan LNM voitti maalein 2-1. Voittotulos tarkoitti sitä, että joukkue säilytti sarjan kakkostilan.

Tällä kaudella Divariin noussut Rangers varmisti tuloksella runkosarjan voiton.

LNM:n kakkospaikan säilyttäminen ratkesi lopulta kolmen pisteen voittoihin, sillä myös NST ja FBC Turku keräsivät 48 pistettä runkosarjassa. NST voitti omassa pelissään Tiikerit maalilla ja nousi kärkitaistoon kolmen pisteen ansiosta. Turkulaiset sen sijaan saalistivat kaksi pistettä, kun Miikka Sokka osui jatkoajalla O2:n verkkoon. NST oli lopulta kolmas ja FBC Turku neljäs.

Viides sija lankesi Loviisan Torille, joka voitti SalBan vasta jatkoajalla Raumalla. Pisteen saanut O2 oli kuudes ja maalin tappiot kärsineet ÅIF sekä Tiikerit olivat seitsemäs ja kahdeksas.

Ehkä dramaattisin voitto koko päätöskierroksella nähtiin, kun Josba tarvitsi voiton Merikoskea vastaan välttääkseen karsinnat. Se pelasi lopussa ilman maalivahtia ja Elias Ikonen iski vapauttavan voittomaalin ajassa 59.56 ilman maalivahtia. Näin ollen Merikoski ja ErVi Akatemia joutuvat karsimaan sarjapaikoistaan.