Rangers lähellä runkosarjan voittoa Divarissa – kohtaa päätöskierroksella sarjakakkosen

Rangers on hyvin lähellä Divarin runkosarjan voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Rangers on hyvin lähellä Divarin runkosarjan voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime keväänä miesten Divariin noussut Kirkkonummi Rangers lähtee kärkisijalta runkosarjan päätöskierrokselle. Se voitti lauantaina kotonaan Merikosken maalein 7-4.

Kamppailu ratkesi lopullisesti kolmannessa erässä, jonka Rangers vei maalein 4-2. Kotijoukkueen tehomiehiä olivat neljästi maalannut Mikko Ollikainen sekä 1+2 tehtaillut Erik Helenius. Vierailta Matti Viitajylhä onnistui tehoin 2+1 ja Vesa Heikkinen pistein 1+2. Merikoskea ei tulla näkemään pudotuspeleissä, ja joukkue voi vielä joutua karsimaan sarjapaikastaan.

Rangersin asema kärjessä on erittäin mielenkiintoinen, sillä ainoa joka sen voi syöstä runkosarjan kärkipaikalta on lauantaina O2:n maalein 9-7 voittanut LNM. LNM on kolmen pisteen päässä Rangersista, ja Jos LNM voittaisi pelin varsinaisella peliajalla, niin se veisi runkosarjan voiton, sillä se on kerännyt enemmän kolmen pisteen voittoja. Kumman tahansa runkosarjan voittoa voi pitää kauden lähtökohtiin nähden yllätyksenä.

Divarin runkosarjan päätöskierroksella on mielenkiintoisia panoksia varsinkin pudotuspelien kotiedun suhteen. LNM on kerännyt 46 pistettä samoin kuin kolmantena oleva FBC Turku. Neljäntenä oleva Loviisan Tor hävisi NST:lle kotonaan lauantaina ja molemmat joukkueet ovat napsineet tähän mennessä 45 pistettä runkosarjassa. Tasapisteissä ratkaisevat jo aiemmin mainitut kolmen pisteen voitot, joita LNM:lla on 15, Loviisalla 13 ja FBC Turulla sekä NST:llä 12.

Sarjataulukkoa voit tiirailla tarkemmin täältä.

Miesten Divarin tulokset lauantailta:
15:30 O2-Jyväskylä – LNM 7-9 Ottelutilastot
17:00 SalBa – Tiikerit 5-4 Ottelutilastot
17:00 Loviisan Tor – NST 3-5 Ottelutilastot
17:30 Rangers – Merikoski SBT 7-4 Ottelutilastot