Runkosarja ohi – Kotilainen vihdoin pörssivoittoon, Hankkio ahnain maaliseppo

Peter "Pörssi" Kotilainen vei lempinimensä mukaisesti runkosarjan pistepörssin voiton. Kuva: Esa Jokinen

Peter ”Pörssi” Kotilainen vei lempinimensä mukaisesti runkosarjan pistepörssin voiton. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan runkosarja päättyi lauantaina täydellä kierroksella. Joukkueiden välisen järjestyksen lisäksi varmistui useita henkilökohtaisia saavutuksia.

Runkosarjan pistepörssin ykköseksi kruunattiin ensi kertaa Peter Kotilainen, joka on aiempina vuosina hätyytellyt pistepörssin voittajaa. Pörssi-Kotilaisen saldo oli 37+36=73. Lähimmät uhkaajat tulivat Nokian KrP:sta, sillä Joona Rantala oli kakkonen tehoin 30+35=65 ja kolmoseksi jäi tällä kertaa monasti ykköseksi yltänyt Henri Johansson pistein 42+22=64.

Maalipörssin voiton vei varsinkin syksyllä ihastuttanut SPV:n Jari Hankkio 46 maalillaan. Hankkio kärsi välillä loukkaantumisesta, ja pääsi hyvään vireeseen vielä runkosarjan lopussa. Hankkio pelasi virallisesti 23 peliä, mutta osassa hänen roolinsa oli pieni loukkaantumisen vuoksi, mutta maaleja syntyi kaksi per peli -tahdilla. Maalipörssin kakkonen oli Henri Johansson (42) ja kolmossijan jakoivat Sami Johansson (Classic) sekä Joni-Arttu Sieppi (SPV), jotka iskivät 41 maalia mieheen.

Syöttöpörssin voittaja oli SPV:n juonikas Sami Koski, joka tarjoili 47 maalisyöttöä. Kakkosena oli jo aiemmin mainittu Kotilainen (36) ja kolmantena myöskin aiemmin mainittu Rantala (35). Tehopörssin kärjessä oli kuusi Classic-pelaaja, joista selkeänä ykkösenä oli Johansson (+45). Kakkonen oli Jussi Piha (+38) ja kolmonen Krister Savonen (+37).

Maalivahtipörssin arviointi on aina hiukan ongelmallista, koska ainakin paikoin kuulee väittämiä siitä, että tilastot eivät ole aina ajan tasalla. Torjuntaprosentilla mitaten ykkönen oli Happeen Markus Laakso (13 peliä, 82,61 %). Steelersin Santtu Pohjonen pelasi 22 peliä lukemalla 81,86 %. Jos otetaan mittariksi vähintään puolet peleistä pelanneet maalivahdit, niin kolmonen oli Classicin Lassi Toriseva (23 peliä, 79,57 %). Enemmän pelanneista vahdeista Toriseva pääsi myös vähiten maaleja ottelua kohden (3,74).

Pahojen poikien osaston, eli jäähypörssin vei Petri Hakonen, joka keräsi 55 jäähyminuuttia. Kooveen Tuomas Aholle merkittiin 41 jäähyminuuttia ja Happeen konkariosaston Petri Kauko sai runkosarjassa kontolleen yhteensä 33 jäähyminuuttia.

Kaikki tilastot löydät täältä