Liigat

SPV ja TPS voiton päässä välieristä – Aaro Astala johdatti Indiansin yllätysvoittoon jatkoajalla

14.03.
2019
Liigat

SPV otti ottelusarjan kolmannen voiton Energia Areenalta. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja SPV kohtasivat torstaina miesten liigan puolivälierissä Vantaalla. SPV otti kolmannen voittonsa maalein 9-5.

SPV avasi maalitilin jo 22 sekunnin pelin jälkeen, kun Jukka-Pekka Pelto-Arvo iski pallon sisään maalin edestä Sami Kosken kulmavapaalyönnin jälkeen. Ajassa 7.22 ErVillä oli mahdollisuus tasoittaa, kun joukkue sai rankkarin. Eero Kosonen kuitenkin nollasi Janne Hyvösen rangaistuslaukauksen. Ennen ensimmäisen kympin päätöstä SPV prässäsi pallon komeasti ErViltä, ja Jari Hankkio vei vieraat 2-0-johtoon.

SPV:n kolmas syntyi, kun Koski pelasi maltilla loistosyötön Henri Myllymäelle, joka latasi pallon verkkoon. Avasuerä oli selkeästi SPV:n, vaikka kotijoukkuekin olisi maalin tai kaksi voinut iskeä paikoistaan.

Kun toista erää oli takana pari minuuttia teki SPV neljännen osuman. Maali merkittiin omaksi maaliksi. ErVi sai maalihanat auki ajassa 26.30, kun Markus Salmi toimitti paluupallon verkkoon. Ennen ottelun puoliväliä Matias Veikkola lisäsi SPV:n johtoa neljään maaliin. Erän lopussa kotijoukkue pääsi ylivoimalle, jonka Mika Moilanen päätti kavennusosumaan.

Toinen erä oli melko tasainen ja päättyikin 2-2. SPV:n vahva paine aiheutti ErVille välillä vaikeuksia, mutta kotijoukkue loi mukavan määrän maalipaikkoja.

ErVi pyöritti peliä hyvin kolmoserän alussa. Ajassa 44.13 Salmi pääsi jälleen iskemään reboundin verkkoon, ja ErVi nousi kahden maalin päähän. Neljä minuuttia myöhemmin Hankkio iski pallon reppuun, ja SPV:n takaisin kolmen maalin johtoon. Vain 17 sekuntia myöhemmin Sieppi naulasi tilanteeksi 7-3.

Viimeisellä kympillä Hankkio viimeisteli hattutemppunsa. Eero Nuutisen kavennus ja SPV:n jäähy antoivat kotijoukkueelle toivoa. Salmi naulasi myös hattutempun täyteen, mutta SPV iski heti perään tyhjään rysään, ja ErVin kiri tyrehtyi. Koski maalasi vielä tyhjään rysään kertaalleen.

SPV onnistui maalinteossaan varsinkin vahvan prässinsä avustuksella, ja vaikka kotijoukkueella oli hetkensä, niin SPV oli tehokkaampi ja parempi joukkue ottelussa. SPV johtaa sarjaa voitoin 3-1. Sarja on katkolla lauantaina Seinäjoella.

Indians ja Classic kohtasivat samaan aikaan Espoossa. Indians voitti pelin jatkoajalla maalein 7-6!

Avauserä oli Indiansilta todella vahva. Kentän maestrona hääri Aaro Astala, joka osui kahdesti, joista ensimmäinen maali oli loistava yksilösuoritus. Olli Arkkila maalasi myös kahdesti, ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 4-1-johdossa.

Toisessa erässä Classic myllytti vimmatusti. Aaro Helin sekä Krister Savonen toivat Classicin maalin päähän. Kolmoserän alussa Eemeli Salin toi taitavalla suorituksella Classicin maalin päähän ja Jussi Piha vei vieraat johtoon. Astala viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla ja peli oli tasan ennen viimeistä kymppiä.

Viimeisen kympin alussa Nico Salon laukaus pomppi onnekkaasti verkkoon Indiansin puolustuksen kautta. Classic näytti pitävän johdon loppuun saakka, mutta Indians haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia. Valtteri Kainulaisen maali ajassa 59.22 vei pelin jatkoajalle.

Astala nousi joukkueen sankariksi iskemällä jatkoajalla upean voittomaalin ajassa 67.40. Astala iski tehot 4+1 ottelussa ja Arkkila komppasi tehoin 2+2. Classic johtaa sarjaa voitoin 3-1.

Raholassa Nokian KrP ja TPS mittelivät neljännen kerran paremmuudesta. TPS sai peliin hyvän lähdön ja maalasi kolmesti avauserässä. KrP sai pelistä kiinni toisessa erässä, ja iski neljä seuraavaa osumaa. Olli Laineen maali toi turkulaiset tasoihin vielä toisessa erässä.

Kolmannen erän alussa Ville Laine ja Miko Kailiala veivät TPS:n kahden maalin johtoon. Morics Krumins iski vielä maalin ilman maalivahtia, kun peliaikaa oli alle kaksi minuuttia jäljellä, mutta TPS vei voiton maalein 6-5. Turkulaisten tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Kailiala.

TPS johtaa sarjaa voitoin 3-1. Välieräpaikka on katkolla lauantaina Turussa.

Torstain puolivälieräpelit:
Indians-Classic 7-6 ja. Ottelutilastot Classic johtaa sarjaa voitoin 3-1.
Nokian KrP-TPS 5-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-1 TPS:lle.
EräViikingit-SPV 5-10 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-1 SPV:lle.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen