Liigat

SPV kellisti EräViikingit tehokkaan ylivoimansa ansiosta – Koskelle hirmutehot

10.03.
2019
Liigat

Sami Koski iski seitsemän tehopistettä. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä SPV murskasi EräViikingit puolivälieräsarjan toisessa kamppailussa. Ottelu päättyi Vantaan Energia Areenalla maalein 12-7.

SPV sai jo toisella minuutilla rangaistuslaukauksen, mutta Sami Koski epäonnistui yrityksessään. Molemmat joukkueet osuivat minuutin sisään aikavälillä 3:28 ja 4:20 ja peli oli tasan 1-1. Sen jälkeen Matias Veikkola otti kaksiminuuttisen ja ErVi pääsi ylivoimalle.

Jäähyn aikana Lauri Kapaselle vihellettiin kuitenkin viiden minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta kontaktista. Tuon vitosen aikana SPV huristeli neljä osumaa. Jani Kukkola onnistui kaventamaan vuorostaan ErVin ylivoimalla ajassa 16:28, mutta Janne Autio vei seinäjokelaiset erätauolle 6-2 -johdossa osuttuaan vain hetki myöhemmin.

Toista erää oli ehditty pelata vain 16 sekuntia, kun Petri Hakonen sivalsi SPV:n taas viiden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen ErVi sai kaksi perättäistä jäähyä, joista jälkimmäisen aikana Mikko Kohonen kuritti. Hetki tästä ja Roni Laasoselle vihellettiin viiden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta, jonka aikana SPV osui kahdesti.

Erän loppupuolella molemmat onnistuivat vielä kahdesti tasaviisikoin. Ajassa 37:26 Santtu Strandberg sai tarpeekseen ja Santeri Kainulainen asteli ErVin tolppien väliin. Erän loppupuolella tuomareilta jäi huomaamatta tilanne, jossa Jari Hankkion maila osui Jani Kukkolan kasvoihin, eikä helsinkiläisten kippari pystynyt jatkamaan ottelua. Tästä ei vihelletty rangaistusta.

Aivan erän viimeisellä sekunnilla Hankkio ja Harri Karjala saivat yhtä aikaa jäähyt, joten kolmanteen erään ErVi lähti kahden miehen ylivoimalla. Tilanne tässä vaiheessa oli siis 12-4 vieraiden hyväksi. Viidellä kolmea vastaan Joonatan Lindholm onnistui kaventamaan tilanteeksi 12-5.Erän puolivälin jälkeen Mikael Lax täräytti todellisen hirmulämärin lähes puolesta kentästä, mikä yllätti SPV-vahti Eero Kososen. Viitisen minuuttia ennen loppua Mika Moilanen puolestaan toi isännät viiden maalin päähän. Enempää osumia ei pelissä kuitenkaan nähty ja näin peli päättyi vierasvoittoon lukemin 12-7.

Illan tehokkain oli SPV:n Sami Koski pistein 3+4. Matias Veikkolalle merkittiin maali ja kolme syöttöpistettä. ErVin tehokkain oli Roni Laasonen pistein 1+2.

Päivän muissa puolivälierissä Nokian KrP tasoitti oman sarjansa TPS:aa vastaan ja Classic nappasi toisen voittonsa Indiansista.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät
17:00 Indians-Classic 3-10 Ottelutilastot (Classic johtaa sarjaa 2-0)
17:00 Nokian KrP-TPS 6-5 JA Ottelutilastot (Sarja tasan 1-1)
17:00 EräViikingit-SPV 7-12 Ottelutilastot (SPV johtaa sarjaa 2-0)

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila