SPV:n A-nuoret varmistivat mitalin 12 vuoden tauon jälkeen – ”Ei merkitse vielä mitään”

SPV:n Ville Manner oli tyynenä, vaikka joukkueella on nyt mahdollisuus tehdä seurahistoriaa. Kuva: Ari Honkonen.

SPV:n Ville Manner oli tyynenä, vaikka joukkueella on nyt mahdollisuus tehdä seurahistoriaa. Kuva: Ari Honkonen.

SPV eteni ensi kertaa A-junioreiden SM-sarjassa finaaleihin sitten kevään 2007. Pääkallo.fi haastatteli pelin jälkeen Seinäjoen Urheilutalolla tyynesti voittoon suhtautunutta joukkueen pääluotsi Ville Manneria.

SPV oli avauserässä aavistuksen jäljessä. Classic johti maalilla, mutta numerot olisivat voineet olla tamperelaisille hieman enemmänkin. Kaksi seuraavaa erää kulkivat kuitenkin seinäjokelaisten komennossa ja hiljalleen SPV karkasi suurempaan ja suurempaan johtoon. SPV voitti ottelun lopulta 9-3 ja ottelusarjan voitoin 3-1.

SPV:n tehomiehinä toimivat pelissä hattutempun tehnyt Matias Mäenpää, sekä pisteet 1+2 kerännyt Juuso Keskinen. Classicin maalit merkittiin Eerik Lindenin, Rasmus Mäkisen ja Eemeli Akolan nimiin.

Ottelu oli SPV-luotsi Ville Mannerin mukaan samantyyppinen kuin aiemmatkin kohtaamiset.

– Aika sama kaava kuin tähän asti, ei isoja yllätyksiä. Pyrimme pitämään pelin koko ajan mahdollisimman aktiivisena ja Classic yritti keksiä keinoja siihen, että saavat murrettua sitä hommaa. Silloin olemme pelanneet hyvin, kun olemme uskaltaneet riittävästi ja pitäneet pelinopeuden myös pallollisena korkealla.

– Ekassa erässä jäi tänään vähän piippuun, mutta kävimme hommaa tauolla läpi. Toisessa ja kolmannessa erässä peli alkoi sitten kääntymään enemmän ja enemmän meille.

Pelinopeuden lisäämistä ja järkevöittämistä korostettiin myös tauolla.

– Pelinopeudella tarkoitan siis sitä, että saadaan myös pelin rytmiä paremmaksi. Avauserässä meillä oli tasan kaksi rytmiä. Joko pelasimme todella hidasta pallollista peliä tai sitten lähdimme puskemaan puolittaisista vastaiskuista. Se ei ollut hanskassa.

– Pyrimme saamaan rytmiin selkeämmät päätökset. Kävimme läpi miten pitkistä hyökkäyksistä pääsemme nopeammin etenemään ja miten saamme suoriin hyökkäyksiin ja vastaiskuihin oikeasti terävyyttä. Pojat toimivat hyvin niiden suhteen ja saimme pallollisen pelin kuosiin, Manner analysoi.

SPV ei ole ollut kevään 2007 jälkeen A-junioreissa edes välierissä. Mitaleita sarjasta on siis ainoastaan 12 vuoden takainen SM-hopea. Tuolloin kentällä viilettivät muun muassa pelaajia, jotka ovat nykyään miesten liigajoukkueen kokeneempaa kaartia. Tällä aikavälillä SPV on tipahtanut SM-sarjasta uloskin.

Kauan himoittua finaalipaikkaa ei kuitenkaan ole vielä syytä juhlia.

– Se ei merkitse tässä vaiheessa vielä yhtään mitään. Kausi on kesken. Tänään hoidetaan palauttelut kunnolla ja annetaan jätkien nauttia tämä ilta voitosta. Sitten palataan arkeen nopeasti ja aletaan keskittyä seuraavaan vastustajaan, oli se sitten Oilers tai M-Team, jotta päästään maaliin asti. Pojista näkee, että nälkää on, Manner painotti.

SPV:n junioripuoli näyttää tuloksellisesti paremmalta kuin pitkään aikaan. B-pojat voittivat runkosarjan ja SPV/Jymy -yhdistelmäjoukkuekin pelaa C1-junioreissa playoffeja. Se merkitsee seuralle paljon. Manner on A-junioreiden lisäksi C1-ryhmän valmennusryhmässä.

– Kyllähän se on merkittävä juttu. Pelaajathan sen suurimman osan työstä tekevät ja meidän valmennuksessa on tärkeää ohjata heitä oikeisiin suuntiin. Pelaajat ovat vastanneet hyvin pyyntöön ja hienoahan tuota on ollut seurata.

SPV:n A-junioreiden päivän esitys näytti vahvasti osviittaa siitä, että joukkue pystyi pelaamaan eri tavalla eritoten pallollisena, mitä Seinäjoella on totuttu näkemään. Peli ei ainakaan lauantain perusteella pohjautunut vastaiskuihin tai pelkkään prässäämiseen, vaan se pystyi horjuttamaan Classicia myös järjestäytyneellä hyökkäyksellä. Monipuolistuminen onkin yksi syy siihen, miksi Etelä-Pohjanmaan ylpeyden nuoriso on tällä kaudella onnistunut niin hyvin.

– Jos tietäisin tästä suoralta kädeltä mitä tänä vuonna on tehty aiempaa paremmin, niin olisin varmaan aika nero. Ehkä kautta linjan olemme oppineet pelaamaan monipuolisemmin, mikä on iso asia. Kaikista ikäluokista löytyy nyt kykyä pelata isoa karvauspeliä, sekä myös pallollisesti kovatempoista peliä.

– Jokainen näistä ikäluokista teki myös kesällä törkeän hyvää työtä, että kuntopohja saatiin vaadittavalle tasolle. Sieltä se pikkuhiljaa askel askeleelta on sitten alkanut rakentumaan kauden aikana, Manner kommentoi.

Edit: Juttua muokattu 30.3. klo 19:20