Tiikereiden jatkoaikasankari liiganousuhuumassa: ”Ei vielä oikein tajua mitä tuli tehtyä”

Joni Lomakinin maali vei Tiikerit Salibandyliigaan kaudeksi 2019-20. Kuva: Iiro Karesniemi.

Joni Lomakinin maali vei Tiikerit Salibandyliigaan kaudeksi 2019-20. Kuva: Iiro Karesniemi.

Tikkurilan Tiikerit ja ÅIF kohtasivat tiistaina miesten Divarin kolmannessa finaalissa Tikkurilan Urheilutalolla. Tiikerit vei voiton Joni Lomakinin ajassa 69.41 syntyneellä 6-5-jatkoaikamaalilla, ja varmisti liiganousun otteluvoitoin 3-0.

Puolustaja Lomakin iski samalla pudotuspelien toisen osumansa, ja oli luonnollisesti vielä hiukan pökerryksissä ratkaisumaalin jälkeen.

– Ihan älytön fiilis! Aika klisee, mutta ei vielä oikein tajua mitä tuli tehtyä. Ehkä se valkenee huomenna. Ei varmaan ihan aamusta heti, mutta…, Lomakin hekumoi joukkuekavereiden keskellä.

Jatkoaika oli sinällään erikoinen, että kumpikaan joukkue ei juuri himmaillut, ja paikkoja syntyi molempiin päätyihin.

– Ei todellakaan, ja minun mielestä jatkettiin siitä mihin jäätiin tuossa kolmannessa erässä, että ei annettu kaverille yhtään siimaa. Oli niillä siinä pari paikkaa, mutta jatkettiin aktiivista karvauspeliä, ja tässä näkyy tulos, Lomakin kertoi.

Tiikerit vei sarjan voitoin 3-0, mutta viimeisessä pelissä sen tilanne oli erittäin tukala. Se oli toisessa erässä häviöllä 4-0 ja 5-1. Joukkue nousi komeasti ja tasoitusosuma syntyi lopulta pari minuuttia ennen loppua, kun Valtteri Laine taiteili rankkarin sisään.

Siinä rankkarissa tiivistyi jotain Tiikereiden itseluottamuksesta, sillä Laine otti yleisön haltuun, heitti jalkakikan ja iski pelin tasoihin, vaikka monella olisi voinut puntti tutista enemmänkin. Tiikerit voitti jokaisessa pelissä kolmannen erän yhteensä maalierolla 7-0.

Loppuiko vastustajalla jalka kolmansissa erissä vai mistä oli kyse?

– Voi olla sitäkin, mutta enemmän sitä, että uskotaan koko ajan siihen mitä me tehdään. Vaikka oltaisiin pari maalia häviöllä, niin ei mene vielä päät maihin. Tältä se sitten näyttää.

Tiikerit lähti pudotuspeleihin sijalta runkosarjan sijalta seitsemän. Se kuitenkin voitti jokaisen pudotuspelisarjan jokaisen ottelun, ja nousi liigaan niin sanotusti puhtaalla pelillä.

Osasitko odottaa pari viikkoa sitten, kun lähditte seiskasijalta pudotuspeleihin, että nousette Salibandyliigaan puhtaalla pelillä?

– En kyllä rehellisesti sanottuna. Tiesin kyllä, että joukkue on totta kai hyvä, mutta onhan tämä nyt ihan älytöntä.

Tikkurilan halli ei ole Suomen suurimpia pyhättöjä, ja se oli ääriään myöten täynnä (749 katsojaa) tiistaina. Ihan jokainen ei mahtunut edes hallin sisälle. Hallissa oli erinomainen tunnelma, ja kotiyleisö eli varsinkin kirivaiheessa vahvasti Tiikereiden mukana.

– Ihan käsittämätön tunnelma koko playoffien ajan. Ei voi yhtään parempaa toivoa, eikä tänne mahtuisikaan enempää. Osa on varmasti vieläkin tuolla ulkona, ja toivottavasti pääsevät edes vähän nauttimaan, Lomakin päätti.