Tiikerit karsi viime keväänä, oli runkosarjan seitsemäs, mutta nousi nyt liigaan: ”Kaikki on tehty lite bättre”

Tommy Helenius päätti pestinsä Tiikereiden päävalmentajana liiganousuun. Kuva: Juhani Järvenpää.

Tommy Helenius päätti pestinsä Tiikereiden päävalmentajana liiganousuun. Kuva: Juhani Järvenpää.

Tiikereiden ja ÅIF:n välinen miesten Divarin kolmas finaali äityi komeaksi salibandynäytökseksi. Tiikerit nousi neljän maalin takaa 6-5-jatkoaikavoittoon, kun Joni Lomakin räjäytti maalillaan kotiyleisön liekkeihin pelikellon näyttäessä 69.41.

Tiikerit aloitti pelin hyvin, ja hallitsi ottelua lähes kahdeksan minuuttia, kunnes ÅIF sai kepeähkön rankkarin. Siitä alkoi kotijoukkueen alho, joka johti siihen, että ÅIF johti peliä 4-0 toisen erän alussa ja pelin puolivälin jälkeen vielä 5-1.

Nopea kavennus ja ÅIF:n toisen erän loput jäähyt toivat Tiikerit mukaan peliin. Viimeisessä erässä kotijoukkue tuli lopulta tasoihin pari minuuttia ennen loppua, kun Valtteri Laine tarjoili show-henkisen rankkarimaalin.

Päävalmentaja Tommy Heleniuksen mukaan Tiikerit teki joitain pelillisiä muutoksia neljän maalin tappioasemassa.

– Vähän aktivoitettiin karvausta lisää ja tiedettiin, että jossain kohtaa tulee ne maalipaikat. Niin paljon oltiin tuolla vieraiden päässä, että pakko sen oli jossain kohtaa aueta, Helenius kertoi nousujuhlien lomassa.

Jatkoaika ei ollut varmasti monenkaan valmentajan mieleen, sillä paikkoja avautui melko paljon molemmille joukkueille, eikä pallomaltista ollut paikoin tietoakaan.

– Samalla lailla pyrittiin jatkamaan, mutta pikkuisen varmemmin yritettiin pelata. Meinasi lähteä laukalle aina välillä. Ei se mitään, sillä tiedettiin, että meillä on taitavampia hyökkääjiä, niin joku tekee maalin. Ratkaisu tulikin lopulta puolustajan lavasta, mutta kelpaa meille.

Tiikerit ei lähtenyt kauteen tai pudotuspeleihin kovin suurena suosikkina. Se oli runkosarjan seitsemäs, mutta raivasi tieltään FBC Turun voitoin 2-0 ja LNM:n samoin lukemin. Finaalisarjakin meni vantaalaisille puhtaasti voitoin 3-0.

Helenius myönsi, että runkosarjan jälkeen liiganousu ei ollut päällimmäisenä ajatuksena.

– Ei osattu odottaa, mutta tiedettiin, että se on mahdollista. Meidän peli on kehittynyt niin paljon viime marraskuun jälkeen, että me tiedettiin kuinka hyviä me ollaan loppujen lopuksi.

Tikkurilan Urheilutalossa oli 749 katsojaa, ja tunnelma oli kirjaimellisesti katossa, sillä se oli ääriään myöten täynnä. Kokenut valmentaja kiitteli kotiyleisön tukea.

– Onhan tämä nyt makeaa vetää tällaisen yleisön edessä. Tämä on ainutlaatuinen kokemus toistaiseksi. Meillä on hieno yleisö, Helenius hehkutti.

Yksi merkittävä asia Tiikereiden tarinassa on sekin, että joukkue karsi vielä viime keväänä Divarin paikastaan pitkälle kevääseen. Tänä vuonna Tiikerit pelasi vakuuttavan ja nousujohteisen kauden. Heleniuksen mukaan taustalla on yksinkertainen filosofia.

– Me ollaan kehitetty meidän peliä ja tehty huolellisemmin fysiikkaharjoitukset ja muut. Meillä on joukkue paremmassa kunnossa, ja pelasimme taktisesti paljon viisaammin. Kaikki on tehty tuolla kuten minä olen tavannut sanoa: ”Lite bättre”, Helenius päätti.