TPS avausvoittoon erinomaisen puolustuspelin myötä – katso perjantain puolivälieräpelien tulokset

Miko Kailiala oli vaikea pideltävä puolivälierien avauspelissä. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Nokian KrP mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan puolivälierissä Turussa. Kaikkiaan 1219 silmäparia näki kuinka TPS voitti kamppailun maalein 7-2.

KrP sai loistostartin, kun Joonatan Kovanen iski vieraat johtoon 42 sekunnin jälkeen. Kaksi minuuttia myöhemmin Miko Kailiala tasoitti pelin. Kymmenen minuutin kohdalla Mikko Hautaniemi laukoi kotijoukkueen johtoon, ja pari minuuttia myöhemmin Lauri Stenfors iski 3-1-osuman. TPS:n ykkösen hirmuvire jatkui, kun Kailiala nosti pallon KrP:n maalin kattoon, ja pelin tilanne oli 4-1 ennen kuin varttiakaan oli pelattu.

Ajassa 15.16 Hautaniemen illan toinen osuma muutti tilanteen lukemiksi 5-1. Tuossa vaiheessa KrP vaihtoi Antti Kortetmaan Arvid Vonkin. Kaikkiaan TPS oli erittäin tehokas ja terävä saatuaan pallon avauserässä. KrP näyttäytyi puolustuksellisesti erittäin huolimattomana.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, ja kotijoukkueen lisäosumat olivat lähempänä. TPS pelasi hyvää puolustuspeliä molemmissa kenttäpäädyissä, ja hallitsi myös pallollista peliä.

Kolmas erä vanheni vain puoli minuuttia, kun Stenfors riisti pallon KrP:lta, antoi sen Kailialalle, joka jakoi sen takaisin puolustajalle, joka viimeisteli tilanteeksi 6-1. Vartti ennen loppua Joona Rantala laukoi tolppaan, ja Morics Krumins iski paluupallon verkkoon.

Ajassa 48.12 nähtiin todella komea osuma. Kailiala pelasi pallon maalin edustalle, josta Olli Kinnunen ohjasi pallon taidokkaasti KrP-vahdin selän taakse. KrP ei onnistunut maalinteossa viimeisen kympin alun ylivoimalla ja Jarmo Härmä käytti vieraiden aikalisän ajassa 52.41.

KrP pelasi loppua kohden pitkiä pätkiä ilman maalivahtia, mutta TPS:n erinomainen puolustus kesti paineen. TPS:n voiton avain olikin tarkassa puolustuspelissä. TPS tylsytti KrP:n kärkiyksilöt ja onnistui hyökkäyspelissään vieraita paremmin.

Ottelun hahmo oli 2+2 naulannut Kailiala. Hautaniemi ja Stenfors onnistuivat myös kahdesti maalinteossa. TPS johtaa puolivälieräsarjaa 1-0 ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa. Ottelusarjan seuraava kamppailu pelataan sunnuntaina Tampereen Raholassa.

Perjantain puolivälierätulokset miesten Salibandyliigasta:
SPV-EräViikingit 8-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0. (Sami Koski 2+1)
TPS-KrP 7-2 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0.
Classic-Indians 10-5 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-0. (Joonas Pylsy 4+0, Sami Johansson (1+3)