TPS:n hieno alku kääntyi selkeään vierasvoittoon – SPV tasoitti välieräsarjan

Tuukka Kiviranta (kesk.) osui kahdesti TPS:n verkkoon. Kuva: Juha Käenmäki

TPS ja SPV mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan välieräpelissä Turussa. Kaikkiaan 1522 silmäparia näki, kun SPV ryöpytti kotijoukkuetta maalein 10-3.

TPS aloitti pelin hyvällä painostuksella ja loi muutamankin hyvän maalipaikan heti alussa. Ajassa 4.52 Miko Kailiala tinttasi pallon tarkasti taka-alakulmaan. Johto ei kestänyt kuin puolisen minuuttia, kun Tuukka Kiviranta punnersi hienosti TPS-puolustajan ohi ja viimeisteli komeasti tasoitusosuman. Maali oli Kivirannan ensimmäinen tämän kevään pudotuspeleissä.

TPS jatkoi vahvaa otettaan, ja erän puolivälin jälkeen se puhkoi nopeilla syötöillä SPV-puolustuksen, ja Sami Saarinen pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon. Ennen erän viimeistä vitosta turkulaisten kolmosviisikko pyöritti peliä, ja Ville Laine löysi Nikolas Laaksosen, joka naulasi uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin SPV-luukun edustalta. Tuohon ajassa 14.19 syntyneeseen maaliin mennessä TPS oli vienyt peliä aivan mielin määrin, ja luonut useamman hyvän maalipaikan.

Vähän yli minuuttia myöhemmin TPS sai jäähyn, ja SPV vielä vapaalyönnin päälle. Matias Veikkola oli jätetty yksin ja tälläsi kavennuksen. Maalista kului hieman yli minuutti, kun Sami Koski pelasi pallon Henri Myllymäelle, joka naulasi etuyläkulmaan tasoituksen. Alle kaksi minuuttia ennen erätaukoa Koski iski vielä itse yhden osuman, ja vieraat pääsivät tauolle 4-3-johdossa. Pudotuspelien pörssikärki iski avauserään tehot 1+2.

Kuten jo todettua TPS onnistui ensimmäisen vartin aikana hyydyttämään SPV:n prässin täysin nopealla pallonliikuttelulla ja fiksuilla liikkeillä. Lisäksi sen antama paine aiheutti vaikeuksia vieraiden pallolliseen peliin. Joukkue ei kuitenkaan käyttänyt kovin hyvin omia maalipaikkojaan, josta vieraat saattoivat kiittää myös maalivahti Eero Kososta. SPV taas käytti tilaisuutensa hyvin hyödykseen ja onnistui viimeisellä vitosella erinomaisesti kaikessa mitä teki, jonka myötä TPS:n oma tarkka peli näytti herpaantuvan.

SPV aloitti maalinteon toisen erän alussa, kun TPS purki pallon huolimattomasti paineen alla ja Ville Kuusela pääsi laukomaan. Maalin edessä odotellut Kiviranta ohjasi laukauksen verkkoon. Molemmat joukkueet pääsivät kahdesti ylivoimalle, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa niiden aikana.

SPV pelasi toisen erän paremmin kuin ensimmäisen, ja sen prässipeli oli sellaisissa uomissa kuten kuuluukin. TPS sen sijaan lähti ainakin paikoin liiaksi mukaan vieraiden peliin, eikä pelannut yhtä laadukasta pallollista peliä kuin ottelun alussa. Myös Kosonen jatkoi hyviä otteitaan SPV-maalilla. Kolmoserään lähdettiin SPV:n kahden maalin johdossa.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon myös kolmannessa erässä. Jyrki Holopaisen upea syöttö löysi Jukka-Pekka Pelto-Arvon takatolpalta, ja mies iski SPV:n kuudennen maalin kahden minuutin pelin jälkeen. TPS:n kolmas ylivoima ei tuottanut tulosta ja sen jälkeen Joni-Arttu Sieppi karkasi maalintekoon. Siepin ensimmäinen yritys ei onnistunut, mutta sen jälkeen hyökkääjä näytti potkaisevan pallon verkkoon, josta seurasi kalabaliikkia. Maali kuitenkin hyväksyttiin ja SPV johti peliä 7-3.

Lopun alkua nähtiin viimeisen kympin alussa, kun Holopainen naulasi vieraiden kahdeksannen Kosken syötöstä. TPS haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, ja Pelto-Arvo sekä Jari Hankkio pääsivät niittaamaan vielä tyhjään maaliin.

SPV:n tehopelaajia olivat Koski (1+3) ja Holopainen (1+3). Ottelu ratkesi SPV:n hyväksi varsinkin parantuneen puolustuspelin ansiosta. Parantuneen prässipelin myötä TPS ei saanut hyvän alun jälkeen enää niin paljoa huippupaikkoja kahdessa viimeisessä erässä. Kososen rooli oli myös tärkeä ottelussa.

Sarja on nyt tilanteessa 1-1. Seuraava peli pelataan sunnuntaina Seinäjoella ja finaaleihin pääsy vaatii neljä voittoa.

Miesten Salibandyliigan välierät:
TPS-SPV 3-10 Ottelutilastot Otteluvoitot 1-1. Anssi Koskisen ottelukuvat
Oilers-Classic 3-8 Ottelutilastot (Joonas Pylsy 0+6. Syöttömäärä on pudotuspelien ennätys) Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0.