Maajoukkueet

U19-ikäluokan MM-kisat uudistuvat – ei enää A- ja B-divisioonia

26.03.
2019
Maajoukkueet

Tyttöjen MM-kisojen pelisysteemi muuttuu. Kuva: IFF

U19-ikäluokan MM-kisat uudistuvat vuoden päästä pelattaviin tyttöjen MM-kisoihin. Jatkossa ei ole enää A- ja B-divisioonia, vaan yhdet 16 joukkueen MM-kisat.

Vaikka kisoissa ei ole virallisesti A- ja B-divisioonia, niin tietyistä lohkoista (C ja D) ei voi nousta mestariksi asti. Lohkoissa A ja B pelaavat kovimmat joukkueet. Kovimpien lohkojen kaksi paras eteneee suoraan välieriin, ja näiden lohkojen kolmannet joukkueet pelaavat sijoista 5-6.

Sen sijaan muutos aiempaan tulee siinä, että A- ja B-lohkojen neloset pelaavat C- ja D-lohkojen ykkösiä vastaan alkulohkojen jälkeen. Näiden otteluiden voittajat pelaavat sitten sijoista 7-8, ja häviäjät sijoista 9-10. Parempaan sijoitusotteluun päässeet pääsevät tätä kautta seuraavissa kisoissa A- ja B-lohkoihin. Sijoille 1-9 sijoittuneet joukkueet lunastavat automaattisesti paikan seuraavissa kisoissa, joten siinäkin sijoitusottelussa on panosta.

C- ja D-lohkojen kakkoset pelaavat sijasta 11, kolmoset sijasta 13 ja neloset sijasta 15. Systeemin muutoksella pyritään välttämään sitä, että tasojen välillä vaihtuu joka vuosi sama tai samat joukkueet. Uudella systeemillä vaihtelu voi olla parhaimmillaan kaksi joukkuetta per taso.

Vuoden 2020 tyttöjen MM-kisat pelataan Uppsalassa 6.-10.5.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen