Liigat

VeikkausTV-ennakko: ErVillä pakkovoiton paikka Seinäjoella – toistuuko tiistain temppu?

16.03.
2019
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki.

SPV ja EräViikingit kohtaavat lauantaina miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä Seinäjoella. Ottelu alkaa klo 17 ja VeikkausTV näyttää kamppailun suorana lähetyksenä.

Lähtökohdat:

Sarjassa on pelattu neljä ottelua, ja SPV on voittanut niistä kolme, joten puolivälieräsarja on katkolla lauantaina. Tähän mennessä SPV on latonut 36 maalia neljässä pelissä ja ErVi 22. Tulosten lisäksi pohjalaispoppoo on ollut edellä helsinkiläisiä kaukalossa.

SPV on pallottomana aktiivisempi osapuoli kuin ErVi ja se on aihettanut helsinkiläisten puolustukselle suuria ongelmia ottelusta toiseen. Esimerkiksi torstain ottelussa ErVi sai näennäistä pyöritystäkin aikaiseksi, mutta SPV nappasi pallon monesti pois ErViltä jo hyökkäysalueellaan, ja iski muutaman kerran todella nopeilla reagoinneilla pallon verkkoon. ErViä voi kuvailla jokseenkin tehottomaksi, mutta toisaalta torstaina se myös laukoi koko ajan melko kaukaakin. Toisaalta tiistaina kun helsinkiläisjoukkue voitti, niin varsinkin avauserässä ryhmä oli erittäin tehokas.

Sarjan erikoisuutena voi pitää tuomaritoimintaa ja sen herättämää keskustelua. Kahdessa avauspelissä porua aiheuttivat ErVin saamat viiden minuutin jäähyt, ja tiistaina lopun erikoinen rankkarivihellys. Torstain peli oli tässä mielessä poikkeus, sillä mitään jälkipuintia ei syntynyt.

SPV:n tehoveijarina on häärinyt loistovireessä oleva Sami Koski pistein 6+8. Koski on myös pudotuspelien pörssikärki. Huippuvireessä on myös Matias Veikkola, joka on naulannut tehot 3+8 pelatuissa otteluissa. ErVin tehopelaaja on ollut Roni Laasonen pistein (2+5). Maalivahdit Eero Kosonen (SPV) ja Santtu Strandberg (ErVi) ovat esiintyneet pääosin hyvin, ja toiseksi mainittu liekehti tiistain ottelussa toden teolla.

Kuumat ja kylmät:

Kuumista jo mainitut Koski ja Veikkola ovat ilmiselviä valintoja. Viime pelin perusteella ErVin Markus Salmi (3+0) ja Jari Hankkio (3+0) ovat iskussa.

ErVin puolelta Mika Moilanen (-10), Joonatan Lindholm (-9) ja Lauri Kapanen (-8) ovat melko pahasti pakkasen puolella. Muutenkin ErVin kokeneemmalta kaartilta voisi odottaa vielä enemmän sarjassa.

Yhteinen historia:
Runkosarjassa SPV vei molemmat kohtaamiset. ErVi on siis kaatanut SPV:n vain kerran viimeisessä kuudessa pelissä. Edellisessä pudotuspelisarjassa ErVi oli parempi voitoin 4-3 keväällä 2017.

Taistelupari:

Riku Hakanen, SPV – Markus Salmi, ErVi

Hakanen, 17 ja Salmi, 18 ovat molemmat esiintyneet hyvin pudotuspeleissä. Kumpikaan ei ole joukkueilleen mikään elintärkeä pelaaja, mutta kumpikin on pelannut ennakkoluulottomasti ja tuonut hyökkäyspäähän leveyttä onnistujien suhteen. Rightin puolen pelaajat ovat molemmat taitavia pallon kanssa, ja taitavat luovat hyökkäyspään luovat ratkaisut. Viihdetakuu voidaan luvata molempien osalta.

Kokoonpanot:

ErViltä puuttuu jo aiemmin kaudella kelkasta pudonneet Perttu Puska sekä Teemu Metsälä.

Edelliset ottelut:

14.3. ErVi-SPV 5-10
12.3. SPV-ErVi 5-6
10.3. EäVi-SPV 7-12
8.3. SPV-ErVi 8-4

Pääkallo.fi:n maaliarvio:

SPV lähtee viidenteenkin peliin ennakkosuosikkina. ErVi on onnistunut yhden pelin voitossa, mutta se ei ole varsinaisesti vakuuttanut yhdessäkään pelissä. Ehkä ErVi saa vielä paljonkin irti itsestään, sillä kausi uhkaa loppua, mutta SPV menee todennäköisesti välieriin tämän pelin myötä.

Maaliarvio: SPV 8, 9 , 10 – ErVi 4, 5, 6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen