VeikkausTV-ennakko: TPS ja KrP jatkavat tasatilanteesta Turussa – kumman puolustus pitää paremmin?

Morics Krumins nousi KrP:n sankariksi sunnuntaina. Kuva: Esa Takalo

Morics Krumins nousi KrP:n sankariksi sunnuntaina. Kuva: Esa Takalo

TPS ja Nokian KrP kohtaavat tiistaina 12.3. puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa Turussa. VeikkausTV näyttää ottelun suorana klo 18.30 alkaen.

Lähtökohdat:

Molemmilla on nyt tilillään yksi voitto, ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa. Avauspelissä TPS oli selkeästi KrP:ta edellä ja vei voiton maalein 7-2. Avauspelissä korostui se, että TPS puolusti vahvasti ja piti kamppailun kontrollissaan lähes koko kuusikymppisen ajan. Tällöin KrP ei päässyt iskemään vastaan kuin ani harvoin, ja TPS oli sillä saralla etevämpi. TPS myös onnistui puolustamaan KrP:n nopeat lähdöt pois jo hyökkäysalueellaan.

Toisessa pelissä KrP:kin oli tiivistänyt puolustuspeliään, ja kamppailusta tuli tasaisempi. TPS oli jo yltää voittoon, mutta KrP kuroi ottelun lopussa kahden maalin johdon tiivistämällä kahteen kentälliseen, ja voitti lopulta Morics Kruminsin jatkoaikamaalilla. Toisessa kamppailussa KrP paransi eritoten oman pään peliään, ja ylsi sitä kautta voittoon. Se lienee ainoa tie myös tulevissa peleissä.

TPS:n avainpelaajia sarjassa ovat olleet varsinkin ensimmäisessä pelissä onnistunut Miko Kailiala (2+2), ykkösviisikon keskustaan hyvin adoptoitunut Olli Kinnunen (2+2) sekä Mikko Hautaniemi (3+0). Pistenikkareiden lisäksi TPS on luonnollisesti vahva viisikkopuolustustuksellisesti, kuten eritoten ensimmäinen peli osoitti.

KrP:n tehopelaajia ovat olleet Mikko Laakso (2+1) ja Joona Rantala (0+3). Kruminskin on löytänyt hyvän pudotuspelivaihteen ja on osunut molemmissa otteluissa. KrP:n puolustus oli sekavaa avauspelissä, mutta toisessa pelissä otteet paranivat. Maalivahti Antti Kortetmaa paikkasi hyvin Arvid Vonkia avauspelissä ja toisessakin kamppailussa.

Kuumat ja kylmät:
TPS:n puolelta varsinkin jo mainittu Kinnunen on käyttänyt saumansa erinomaisesti. Rantala on ollut KrP:n harvoja selkeitä hyvässä vireessä olevia pelaajia Laakson sekä Kortetmaan ohella.

Vonk jatkoi avauspelissä runkosarjasta tuttuja otteita ja väistyi maalilta avauserässä tilanteessa 5-1. KrP:n Joonatan Kovanen ja Vertti Wigren ovat kahden pelin jälkeen jo kolme maalia pakkasella.

Yhteinen historia:
Viimeisinä vuosina joukkueiden välillä on nähty useita tasaisia kamppailuita ennen sarjaa. TPS on vienyt niistä voiton seitsemän kertaa ja KrP kolmesti.

Taistelupari:

Miko Kailiala, TPS – Joona Rantala, Nokian KrP

Tässä ovat molempien joukkueiden tämän hetken tärkeimmät pelaajat hyökkäyspäässä. Kailiala on Rantalaa suoraviivaisempi, ja laukauskin on parempi. Rantala on taasen taitavampi ja pelintekotaitoa löytyy turkulaista enemmän. Joka tapauksessa molempien rooli on joukkueissaan iso varsinkin tuotantopuolella. Rantalan rooli saattaa korostua entisestään, jos Johansson on pidempään poissa kokoonpanosta.

Kokoonpanot:
Henri Johansson uupui sunnuntaina KrP:n kokoonpanosta ja menetys on kovimmasta päästä. TPS:n Janne Hoikkanen on poissa pelistä loppukauden ajan loukkaantumisen vuoksi.

Edelliset ottelut:
10.3. Nokian KrP-TPS 6-5 ja.
8.3. TPS-Nokian KrP 7-2

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:

Kummassakaan pelissä ei mätetty maaleja mitenkään estottomasti, vaan maalimäärät pysyivät lopulta maltillisina. KrP löysi heikon ensimmäisen pelin jälkeen punaisen langan kotikentällään. Avauspelissä sen mahdollisuudet olivat hyvin vähäiset, mutta äkkiseltään ottelupari on ennakkoon melko tasainen. Varovaisena veikkauksena voisi arvioida, että kolmannesta ottelusta tulee enemmän toisen kuin ensimmäisen kaltainen.

Maaliarvio: TPS 4, 5, 6 – Nokian KrP 4, 5 ,6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.