Viikon kysymys: Finaalisarjalla enemmän kannatusta kuin Superfinaalilla

Toistaiseksi viimeinen Superfinaali pelattiin viime keväänä. Kuva: Anssi Koskinen

Toistaiseksi viimeinen Superfinaali pelattiin viime keväänä. Kuva: Anssi Koskinen

Viime viikon maanantaina esitimme viikon kysymyksen keskustelufoorumilla. Kysymys oli simppelisti se, että kumpi on parempi tapa ratkaista mestaruus, Superfinaali vai finaalisarja?

Superfinaalit pelattiin vuosina 2016-2018 ja sen suosio laski katsojamäärien perusteella vuosi vuodelta. Tälle kaudelle palattiin finaalisarjoihin.

Ainakaan äänestystuloksen perusteella ei jääny isommin epäselvyyttä siitä mikä tapa miellyttää palstalaisia. Kaikkiaan äänestäjiä oli 49 ja 85,7 % (42) kannatti finaalisarjaa. Superfinaalia puoltavia äänestäjiä oli siis seitsemän.

Esimerkiksi käyttäjä ”Tero” oli sitä mieltä, että Superfinaalissakin on puolensa.
”Eiköhän jengin mielipide ala muutumaan, kun tampere areena on puolillaan finaaleissa. Yksi finaali on parempi niin saadaan enemmän näkyvyyttä, mutta sitä ei pidä pelata Hartsulla vaan jossain muualla Esim. Tampereen Hakametsä olisi sopiva.”

Finaalisarjan kannalla oli useampi kommentoija. Nimimerkki ”Peku” sanoi seuraavaa.

”Superfinaalissa on tapahtumana oma viehätyksensä. Ongelma on siinä, että siitä tulee helposti joko toisen finalistin ”kotiottelu” tai tapahtuma johon saadaan vain murto-osa finalistien faneista. Finaalisarja palvelee faneja paremmin – Superfinaali on enemmän lajin ja liiton juttu – näin ainakin omasta mielestäni.”

Koko keskustelun näet täältä