ÅIF tasoitti sarjan liigakarsinnoissa – Sillanpää ratkaisi jatkoajalla

ÅIF onnistui tasaamaan puntit. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan karsinnoissa ÅIF tasoitti sarjan kotikentällään. Se voitti Karhut jatkoajan jälkeen maalein 6-5.

Karhut aloitti napakasti, kun Tomi Jerkku vei vieraat jo reippaan minuutin pelin jälkeen johtoon. Peli kääntyi kuitenkin ÅIF:ille, kun Juho Myllyharjulle vihellettiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

ÅIF osui jäähyn aikana kahdesti Antti Huovisen ja Miro Herlinin toimiessa maalintekijöinä. Jäähyn jälkeen peli oli aaltoilevaa ja Kasper Tähkä käytti erään epäorganisoiduista tilanteista hyödyksi lataamalla sipoolaiset jo kahden maalin johtoon. Jäähyllä istunut Myllyharju kuitenkin kavensi pelin vielä reipas neljä minuuttia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Karhut oli hallitsevampi osapuoli, muttei meinannut saada millään palloa verkkoon. Lopulta vain neljä sekuntia ennen toista erätaukoa Eero Harjula onnistui tasoittamaan pelin.

Vain 30 sekuntia ehti vanhentua kolmatta erää, kun Kalle Santanen vei Karhut johtoon. Atte Huovinen kuitenkin tasoitti tarkalla laukauksella ajassa 46:15. Erän puolivälin jälkeen Harjulan illan toinen osuma livahti ohi Arttu Puskan. Tuomas Liukolammen tyylikäs rankkari kuitenkin tasasi pelin vielä neljä ja puoli minuuttia ennen päätösvihellystä. Enempää maaleja ei nähty, joten pelissä edettiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattiin alle neljä minuuttia, kunnes ÅIF onnistui vapaalyönnin jälkitilanteesta. Kasper Tähkä pelasi pallon Oliver Sillanpäälle ja nuorukainen latasi pallon takakulmaan ohi Roope Mutkan. Näin Voitot ottelusarjassa ovat nyt tasan 1-1.