Classic enää voiton päässä Suomen mestaruudesta – Pylsyllä viiden pisteen peli

Tampereen Classic hiljensi täpötäyden Kupittaan palloiluhallin lauantaina. Mestaruus on nyt katkolla tamperelaisille. Kuva: Anssi Koskinen

Täyteen ahdettu Kupittaan palloiluhalli pääsi todistamaan, kuinka Tampereen Classic nousi enää yhden voiton päähän Salibandyliigan mestaruudesta. Turun Palloseura kaatui neljännessä finaalissa maalein 3–8 ja sarja on nyt 3–1-tilanteessa Classicille.

Ketjujaan kolmannen finaalin jälkeen sekoittanut Classic oli lauantaina selvästi paremmin niskan päällä ja sai nyt kaivattuja tehoja myös kaikkein kovimmilta nimiltään.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin TPS. Kakkosketjun hyökkääjä Jaakko Hautamäki pääsi virittämään viulunsa kielet kireälle, kun Sami Saarinen tarjoili syötön takatolpalle.

Hautamäki ohjasi sisään ja hyppäsi soittamaan viuluaan TPS-kannattajien eteen.

Classic tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. ”Tepsin” miesmerkki petti, ja Sami Johansson pääsi tinttaamaan tasoituksen sisään kulmapisteeltä tulleesta syötöstä.

Sama mies oli asialla kaksi minuuttia ennen erän loppua. TPS:n puolustaja Niklas Niiraselta katkesi maila kesken vaihdon. Hän lähti juoksemaan kahteen osaan menneen mailansa kanssa vaihtoon, ja sillä välin Johansson pääsi iskemään Classicin johtoon juuri samoilta askelmerkeiltä, mistä Niiranen lähti.

Yksi avauserässä puhuttaneista hetkistä Olli Kinnusen varsin kova kontakti Joonas Pylsyyn omalla kenttäpuolella. Sentteri selvisi kuitenkin kahden minuutin estämisjäähyllä.

Avauserässä mailaansa kerännyt Niiranen sai paikata huonoa onneaan ottelun puolivälissä. Olli Laine jakeli syötön ja pakkipari laukoi tasoituksen suoraan syötöstä.

Sitten kuitenkin Classic karkasi kahden maalin päähän. Pylsy lähti huitomisesta viiden minuutin jäähylle, mutta TPS:n ylivoima oli heikkoa. Oskari Heikkilä karkasi vastaiskun saadessaan ja laukoi alivoimalla tamperelaiset johtoon.

Erän lopuksi Nico Salo pyssyti vielä 2–4-maalin.

TPS:n eväät näyttivät olevan pahasti lopussa kolmannessa erässä, kun se ei pallonhallinnastaan huolimatta päässyt kunnon tekopaikoille Classicin päädyssä. Ratkaisun maku alkoi olla ilmassa, kun Eemeli Salin lisäsi vierasjohtoa tyylikkäällä takayläkulmaan painuneella laukauksella ajassa 48.37.

Joonas Pylsy viimeisteli rankkarista 2–6-maalin, ja homma alkoi olla sitä myöten selvä. Miko Kailiala toki kavensi vielä lopussa, mutta Pylsyn rankkariosuma ja Heikkilän tyhjään maalin sinetöimä 3–8-maali olivat viimeinen naula TPS:n arkkuun.

Ottelun tehokkain oli ykkösen keskelle siirretty Pylsy, joka saldosi pisteet 2+3.

Suomen mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Classicille maanantaina, kun pelipaikaksi vaihtuu jälleen Tampere Areena.