Liigat

Classic pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisön edessä: ”Pelien läpivienti oli tuon verran parempaa”

22.04.
2019
Liigat

Eemeli Salin pääsi juhlimaan neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan Classicin paidassa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja TPS mittasivat toisiaan viidennen kerran miesten Salibandyliigan finaaleissa maanantaina Tampereella. Classic nappasi Suomen mestaruuden voittamalla viemällä pelin 4-2 ja finaalisarjan voitoin 4-1.

Viides peli oli maalien muodossa tiukka, mutta kyllä tamperelaisryhmä ottelussa parempi oli. Kolme finaaliotteluista oli niukkamaalisia, mutta kahdessa Classic oli selkeästi edellä myös maalien valossa. Maanantaina joukkue pelasi kypsän 60 minuuttisen ja puolusti vankasti.

Yksi Classicin onnistujista oli kaksi maalia syöttänyt työteliäs Eemeli Salin, joka vielä haastattelutilanteessa oli hiukan hengästynyt.

– Oli tiukka peli kyllä, Salin kommentoi tuoreeltaan.

Salin teki finaalisarjassa vain kaksi maalia, mikä on miehen normaaliin tasoon nähden vähän. Maaleja meinasi syntyä lisää maanantaina, kun mies laukoi kahdesti tolppaan samassa vaihdossa. Viides peli oli miehen osalta parasta antia finaaleissa.

– Vähän ollut vaikeaa. Taistelun kautta mentiin, Salin jatkoi.

Kolmessa viimeisessä pelissä erikoistilanteet olivat erityisen isossa roolissa, sillä viiden minuutin jäähyjä sateli useampi. Maanantaina kumpikaan joukkue ei osunut pitkällä ylivoimalla, ja itse asiassa TPS naulasi yhden alivoimamaalin.

– Se oli molemmin puolin huonoa. Ei vain lähtenyt. En tiedä oliko se vain ylivoiman huonoutta vai alivoimien hyvyyttä, mutta varmaan molempia, Salin pohti.

Salinin kohdalla erikoista oli se, että mies kärsi uransa ensimmäisen ulosajon kolmannessa pelissä ja viidennessä ottelussakin mies sai viiden minuutin rangaistuksen. Kaikkiaan 32 jäähyminuuttia kerännyt Salin oli lopulta Miko Kailialan kanssa jäähypörssin kärki. Kumpaakaan herraa ei ole voinut aiemmin urillaan oikein yhdistää jäähypenkkiin.

– En osaa sanoa miksi näin oli. Ei ole yleensä ollut minun osa-aluetta tuo puoli.

Classic oli finaalisarjaan lähtiessä ennakkosuosikki muun muassa materiaalinsa, ja menestyskokemuksensa ansiosta. TPS pisti kuitenkin varsin hyvin kampoihin sarjassa.

– Varmaan se kokonaisuus ratkaisi. Pelien läpivienti oli meiltä tuon verran parempaa, Salin tiesi.

Classicin kolme edellistä mestaruutta tulivat Superfinaaleissa Helsingissä. Nyt joukkue pääsi juhlimaan mestaruutta kotikentällään kotiyleisön edessä. Tunnelma viidennessä pelissä oli vallan mainio.

– Olihan tämä nyt sarja kuitenkin, ja kun pääsee tänne kotiin pelaamaan fanien eteen, niin olihan se tietysti erilaista, Salin totesi mestaruushumusta.

Lue myös:
Classicin huikea kausi sai kruununsa neljännen perättäisen Suomen mestaruuden muodossa

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen