Liigat

Classicin huikea kausi sai kruununsa neljännen perättäisen Suomen mestaruuden muodossa

22.04.
2019
Liigat

Classic nousi jaetulle toiselle sijalle Oilersin kanssa mestaruuksien määrässä. Kuva: Esa Takalo.

Classic voitti maanantai-iltana neljännen perättäisen kerran Suomen mestaruutensa kaataen TPS:n maalein 4-2. Voitot menivät tamperelaisten nimiin lukemin 4-1.

Ottelun avauserä oli todella tarkkaa pelaamista. Maalipaikat olivat molemmilla tiukassa. TPS pääsi kertaalleen yrittämään avausosumaa pitkän ylivoiman muodossa, kun Eemeli Salin komennettiin viiden minuutin istunnolle. Tilanteessa Salinin maila nousi Janne Nurmista kasvoihin. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, eikä juurikaan edes paikkoja. Edelleen TPS:n ylivoima oli staattista ja vastaavasti Classicin alivoima erinomaista.

Ottelun avausosuma nähtiin vasta ajassa 18:20, kun Classicin Konsta Tykkyläinen löysi vastaiskun päätteeksi Sami Johanssonin takatolpalta. Johanssonin laukaus epäonnistui, mutta löysi silti tiensä verkkoon.

Toinen erä ehti vanhentua vain reippaat kaksi minuuttia, kunnes Aaro Helinin laukaus yllätti kaukaa Pyry Luukkosen. Laukaus muutti toki aavistuksen suuntaa TPS-pakin mailasta.

Kaksi minuuttia myöhemmin Sami Saariselle vihellettiin huitomisesta viiden minuutin rangaistus, kun hänen mailansa nousi saatossa Jussi Pihaa kasvoihin. Classicin ylivoima oli yhtälailla staattista ja vitosen aikana onnistui ainoastaan TPS. Olli Laine ja Mikko Hautaniemi värkkäsivät 2-1 -kavennuksen, jälkimmäisen toimittua maalintekijänä.

Heti jäähyn jälkeen Nico Salo kuitenkin onnistui ja Classic johti jälleen kahdella maalilla. Salo laukoi taidokkaasti ohi peittäneen Eero Jalon ja pallo painui vastustamattomasti maalin takakulmaan.

Classic pääsi uudelleen vielä ylivoimalle, mutta ei löytänyt taaskaan keinoja maalintekoon. Erän loppupuolella TPS onnistui runnomaan vielä kavennuksen, kun Eero Jalo haastoi maalille ja irtopallosta Miko Kailiala kävi rouhimassa pallon toistamiseen ohi Lassi Torisevan.

Kolmannen erän alkuun TPS:n ykkösvitjalle sattui heikompi vaihto, jonka Classicin vastaava käytti hyvin hyödyksi. Loppujen lopuksi Eemeli Salin petasi Joonas Pylsylle mainion paikan maalin eteen, eikä Pylsy tästä erehtynyt.

Lopussa TPS yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei nähty. Näin ollen Classic nappasi sarjassa neljännen voittonsa ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta.

Suomen mestaruus oli Classicille neljäs perättäinen. Tällä kaudella joukkue voitti lisäksi seurajoukkueiden mestaruusturnaus Champions Cupin, sekä Suomen Cupin. Hopealle jäänyt TPS oli nyt ensi kertaa Salibandyliigan historiassa mitaleilla.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Classicin rutiini riitti ratkaisupelissä – Salo, Salin ja Toriseva onnistujina
TPS-kapteeni Laine paljasti jatkosuunnitelmansa: ”Matka jatkuu Linköpingiin”
TPS:n kanssa seurahistoriaa tehnyt Ruotsalainen siirtyy ulkomaille: ”Päätos tehty jo marraskuussa”
Classic pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisön edessä: ”Pelien läpivienti oli tuon verran parempaa”
Kuitunen valmensi Classicin harvinaiseen triplaan: ”Lähti siitä maailmanmestaruudesta”
Täplätaulu täyttyi Classic-kapteeni Pihan perheessä: ”Tytöt ovat olleet innoissaan”
Sveitsiin suuntaava Pylsy säkenöi koko kauden: ”Olin täällä kolme vuotta ja voitin kaiken”

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila