Liigat

Eskelisen mukaan valmentajavaihdoksesta annettiin liian dramaattinen kuva: ”Ei se ollut niin iso skandaali”

22.04.
2019
Liigat

Puolustaja Silja Eskelinen on juhlinut urallaan SM-kultaa, SM-hopeaa ja SM-pronssia. Finaalisarjaa ajatellen Eskeline on yksi joukkueensa avainpelaajista.
Kuva:© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

SB-Pro valmistautuu paraikaa naisten Salibandyliigan finaalisarjaan. Joukkueen kausi on ollut kaksijakoinen.

Kaksissa viime MM-kisoissa pelannut ja nurmijärveläisten avainpelaajiin kuuluva puolustaja Silja Eskelinen, 25, pelasi kaksi viimeistä kautta Sveitsissä. Tietyt jutut olivat muuttuneet sitten kauden 2015-16. Tällä kaudella sarja oli varsinkin runkosarjan osalta erityisen tiukka.

– Pelien tempo ja laatu on noussut paljon. Sarjassa on paljon uusia nuoria pelaajia. Peli on ennakkoluulotonta, joten sen suhteen on menty eteenpäin sen jälkeen kun lähdin Sveitsiin, Eskelinen kertoi naisten Salibandyliigan finaali-infossa keskiviikkona.

SB-Pron alkukausi oli hankala ja syyskaudella pisteitä tuli yllättävän vähän. Joukkue oli varsinaisessa runkosarjassa kakkonen, mutta voitti sijoitussarja A:n, ja sai sen vuoksi kotiedun finaalisarjaan PSS:aa vastaan.

– Alkukausi oli hankala. Oli loukkaantumisia ja valmentajakin vaihtui. Sen jälkeen noustiin entistä vahvempana ja nyt ollaan hyvällä tiellä, Eskelinen kertoi.

Valmentajavaihdos hämmensi syyskaudella

Valmentajavaihdos nähtiin marraskuussa, kun SB-Pron Vesa Pulkkinen teki tilaa Sami Saarikoskelle. Eskelisen mukaan valmentajavaihdos paisui joukkueen ulkopuolella isommaksi asiaksi mitä se olikaan.

– Siinä kävi ikäviä asioita. Ei se ollut niin iso skandaali kun mitä ulospäin on annettu ymmärtää. Ihan hyvillä mielillä olemme olleet, Eskelinen vakuutti.

Ehkä Eskelisen lausunnossa on pontta ja asiaa on suurenneltukin, mutta Pulkkisen lausunnot olivat sellaisia, jotka aiheuttivat varsinaisen kohun. Pulkkinen nimittäin syytti maajoukkuepelaajia Tiltu Siltasta, Jaana Lirkkiä, Karoliina Kujalaa ja Heidi Lirkkiä tahallisesta tappiosta.

Tapaus eteni SUEK:n tutkintaan, joka totesi pelaajat syyttömiksi.

– Itse en osaa sanoa, mitä on todellisuudessa sanottu. Juttujen perusteella oli aika epäreilua nostaa pelaajia nimeltä tuollaisessa kontekstissa. Se oli siinäkin mielessä epäreilua, että pelaajat eivät saaneet itse sanoa siihen mitään kommenttia. Se ei ollut mielestäni reilu teko, Eskelinen suomi.

Hienoisena ennakkosuosikkina historialliseen finaalisarjaan

Naisten liigassa pelataan nyt ensimmäistä kertaa paras seitsemästä finaalisarja.

– Se on totta kai hyvä juttu. Nyt varsinkin kun liigan taso on parempi, niin päästään näkemään enemmän hyviä ja tasaisia pelejä. Se tuo lisää intohimoa ja taistelua kentälle. Missään vaiheessa ei voi mitenkään höllätä, kun jokaisessa pelissä on panokset kohdillaan.

Oletko valinnut jo tasiteluparin vastustajalta?

– Minä taidan ottaa Ella Sundströmin taistelupariksi kainaloon.

Viime keväänä Superfinaalin voittanut SB-Pro on hienoinen ennakkosuosikki finaalisarjaan.

– Meillä on kolme tasaista ja laadukasta kentällistä. Kokeneita pelaajia, mutta myös nuoria hyviä pelaajia, jotka ovat nousseet keskeisiin rooleihin meidän joukkueessa. Koen, että sillä me viedään voitto, Eskelinen päätteli.

Eskelinen pääsi myös markkinoimaan naisten historiallista finaalisarjaa, joka käynnistyy tiistaina Nurmijärvellä.

– Nyt nähdään parasta naisten salibandya mitä on ikinä nähty Suomessa. Sitä voi nyt tulla todistamaan paikan päälle, joten nyt jos koskaan kannattaa tulla. Pelissä on tunnetta ja jännitystä tiedossa. Varmasti viihdyttäviä pelejä yleisölle, Eskelinen vakuutti jämäkästi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen