Kailiala ja Stenfors tehtailivat kolme maalia 47 sekuntiin – TPS voiton päässä finaaleista

Miko Kailiala oli liekeissä viidennessä välieräpelissä. Kuva:© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Miko Kailiala oli liekeissä viidennessä välieräpelissä.

SPV ja TPS kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan viidennessä välieräpelissä Seinäjoella. TPS voitti pelin maalein 7-4 ja johtaa välieräsarjaa voitoin 3-2.

SPV:llä oli ottelun alla kokoonpano-ongelmia. Puolustajat Jyrki Holopainen ja Petri Hakonen sekä hyökkääjä Jari Hankkio olivat kokoonpanon ulkopuolella loukkaantumisten vuoksi. Poissaolijoiden paikkaajat löytyivät seuran omista junioripelaajista.

TPS tarvitsi vain pari minuuttia, kun Eero Jalon tarkka veto upposi SPV:n verkkoon ja peli oli 1-0. SPV:n tasoitus syntyi varkain. Puolustaja Miika Latvala pääsi yksin läpi, mutta yritys ei uponnut verkkoon. Sen sijaan Jukka-Pekka Pelto-Arvo löi paluupallon verkkoon ajassa 11.05. Syöttöpiste oli Latvalan uran ensimmäinen pudotuspelipiste.

TPS iski toisen maalinsa, kun Juuso Alin purki komeasti SPV:n prässin, pelasi pitkän pallon Ville Laineelle, joka tarjoili Juho Sorrille maalipaikan. Sorrin maali syntyi ajassa 13.55. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa TPS:n Jaakko Hautamäelle osui synkkä hetki, sillä mies tarjoili pallon alimpina suoraan Tommi Hakalalle, joka iski 2-2-tasoituksen. Tasalukemissa mentiin myös erätauolle.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta varsinkin SPV rankoi TPS:n puolustusvirheistä armotta. Varsinkin erän loppua kohden kotijoukkue paransi, sillä TPS oli hallitseva osapuoli ottelun alkupuolella.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli kotijoukkueen hallintaa, ja meno jatkui samanlaisena toiselle kympille. TPS teki yllättävän paljon helppoja virheitä SPV:n prässin alla. TPS kuitenkin paransi erän loppua kohden ja ajasta 36.54 eteenpäin nähtiin Miko Kailialan ja Lauri Stenforsin tarjoama maalishow.

Ensin Stenfors tarjoili Kailialalle pallon tyhjään tilaan oikeaan laitaan, ja mies räpsäytti pallon tarkalla rannekudilla takayläkulmaan. Ajassa 37.32 SPV näytti puolustavan TPS:n lähivapaalyönnin lepsusti, ja Kailiala läväytti pallon taka-alakulmaan Stenforsin syötöstä. Siitä kului vain yhdeksän sekuntia, kun Kailiala sai pallon SPV:n päädyssä ja tarjoili ”lätyn” maalin eteen nousseelle Stenforsille, joka viimeisteli komeasti tilanteeksi 5-2.

Aivan erän lopussa SPV käytti vielä tilaisuutensa. Latvala pelasi pitkän pallon Pelto-Arvolle, joka latasi rystyllä pallon kattoon, kun erää oli jäljellä vain kolme sekuntia. Kolmanteen erään mentiin siis 5-3-vierasjohdossa.

Kolmas erä oli varsin tasainen ensimmäisen kympin ajan. Ajassa 51.36 Joni-Arttu Sieppi sai jäähyn mailaan lyömisestä, ja TPS pääsi ottelun ensimmäisen kerran ylivoimalle. Jäähyn juuri päättyessä Sami Saarinen latasi keskustasta TPS:n 6-3-johtoon.

Ajassa 56.45 SPV käytti aikalisänsä. Kaksi minuuttia ennen loppua Henri Myllymäen tarkka kuti ilman maalivahtia upposi TPS-maalin yläkulmaan ja tilanne oli 6-4. Mikko Hautaniemi sinetöi ottelun osumalla tyhjiin seitsemän sekuntia ennen loppua.

Kolmatta erää leimasi se, että TPS puolusti todella tarkasti, eikä SPV päässyt enää juurikaan hyville maalipaikoille. Ottelun hahmoja olivat Kailiala (2+3) ja Stenfors (1+3). Kamppailua seurasi paikan päällä 1012 silmäparia. Ottelusarja on katkolla sunnuntaina Turussa.