Divarit

Kakkosdivariseuralta kovia hankintoja – yli 1100 pääsarjapeliä joukkueeseen kertaheitolla

20.04.
2019
Divarit

Teemu Venäläinen pelasi kuluneella kaudella Loviisan Torissa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Etelä-Suomen kakkosdivarissa pelaava SC Hawks on tehnyt tukun kovan luokan hankintoja. Joukkueeseen siirtyy kerralla seitsemän uutta pelaajaa ja kaikkiaan 1134 pääsarjapeliä.

Tapanilan Erän peräsimestä aikanaan tutun Petteri Bergmanin luotsaama Hawks on hankkinut riveihinsä Teemu Jaakkolan, Teemu Venäläisen, Joonas Puhakan, Mikko Pasasen, Antti Mähösen, Jussi Laamasen ja Aku Leinon.

Jaakkola on pelannut kaikkiaan 16 kautta pääsarjoissa 199 liiga- ja 121 divariottelun myötä. Hän siirtyy Hawksiin M-Teamista. Samasta seurasta siirtyy myös Pasanen, joka on pelannut kahdeksan kautta liigassa ja kolme Divarissa. Pelejä pääsarjoissa on vyöllä 213.

Teemu Venäläinen on urallaan pelannut 205 liigapeliä kahdeksan kauden aikana ja sen lisäksi 68 ottelua Divarissa. Menneellä kaudella hän edusti Loviisan Toria.

Joonas Puhakka sen sijaan on edustanut kuluneen kauden loppuun saakka urallaan Lappeenrannan NST:tä 11 kauden ajan niin Divarissa kuin liigassakin. Pelejä on kasassa pääsarjoista 228.

Kakkosdivariseura FBI:ssä tällä kaudella pelannut Antti Mähönen on aikanaan pelannut Divarissa 77 ottelua ja voittanut kahdesti hopeaa Saksan Bundesliigassa TV Lilienthalin riveissä.

Jussi Laamanen siirtyy haukkoihin puolestaan AC HaKin riveistä, jossa hän kaudella 2018-2019 sijoittui A-tason pistepörssin toiseksi tehden 18 ottelussa tehot 37+23=60. Hän on uransa aikana edustanut myös ÅIF:ia Divarissa.

FBC Raseborgin kakkosdivisioonajoukkueesta siirtyvä Aku Leino on uransa aikana edustanut myös Salibandyliigassa NST:tä sekä Saksan Bundesliigassa hyvin menestynyttä MFBC Leipzigia.

Päävalmentaja Bergmanin mukaan joukkueella on selkeä tavoite nousta Divariin keväällä 2020.

– Uusien pelaajiemme myötä joukkueeseen liittyy rutkasti lisää osaamista ja kokemusta, joka tukee vahvasti tulevalle kaudelle asetettua tavoitettamme noususta sarjaporrasta ylöspäin. Tätä edesauttaa myös aikuispelaajien lisäksi seuran nuoret pelimiehet ASM-joukkueen johdolla, joilla tulee varmasti olemaan osaltaan vahva rooli miesten edustusjoukkueen mukana, päävalmentaja Petteri Bergman kommentoi uusia pelaajasopimuksia Hawksin nettisivuilla.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila