Liigat

KalloCast: Liigakauden jälkipuintia finaalien kautta: ”Faniryhmät koko sarjan suurimmat onnistujat”

25.04.
2019
Liigat

KalloCastin jakso numero 23 laittaa miesten liigakauden pakettiin. Kuva: Esa Takalo

KalloCastin 23. jakso laittaa kauden pakettiin miesten Salibandyliigan osalta. Jaksossa puidaan eritoten maanantaina ratkennutta Classic-TPS -finaalisarjaa.

Ensinnäkin podcastissa pureuduttiin siihen, että mikä erotti finaalijoukkueet toisistaan kaukalossa. Spekulaatiossa pohdittiin muun muassa tunnepuolta, taktiikoita, fyysistä peliä ja erikoistilannepelaamista. Hiukan toisenlaista keskustelua herättivät muun muassa sarjan tuomarointi ja katsomoiden hieno tunnelma ottelusta toiseen.

Sen jälkeen keskustelussa nostettiin esille Classicin ylivoimaisuus, ja miten se on kurottavissa. Asiaan nostettiin eri kulmia ja mietintöihin nostettiin myös mahdolliset tulevat haastajat mestaruustaiston suhteen.

Salibandyliigassa palattiin finaalisarjoihin kolmen Superfinaalin jälkeen, joten aiheesta käytiin jälleen hieman keskustelua. Asiaa pohdittiin muun muassa näkyvyyden kannalta, ja paikallisen vs. kansallisen kiinnostuksen näkökulmasta. Tärkeä kysymys oli se, että mitä finaalilla tai finaaleilla lopulta haetaan? Samassa pohdinnossa keskusteltiin lajin asemasta urheilukentällä.

Podcastin kohden kausi vedettiin vielä pakettiin muutaman mieleen jääneen positiivisen ja muutaman negatiivisen seikan kautta.

”Kauden parhaita” palkittiin myös pikaisesti seuraavissa kategorioissa:

Kauden paras valmentaja:
Kauden paras pelaaja:
Kauden dominoivin pelaaja:
Läpimurtopelaaja:
Kauden paras veskari:
Kauden joukkue:
Kauden floppijoukkue:
Asia mistä ei puhuttu tällä kertaa tarpeeksi:
Kauden kovin kaukalon ulkopuolinen keskustelunaihe:
Kauden kovin kaukalon sisäpuolinen keskustelunaihe:

Podcast on tuotettu yhteistyössä Gamesaverin kanssa ja teknisenä tukena toimi Anssi Karjalainen. Löydät sen myös Acastista ja iTunesista.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen