Kotiedut pitivät naisten välierissä – PSS päihitti Kooveen Väliahon jatkoaikamaalilla

Marianne Väliaho nousi PSS:n sankariksi lauantaina. Kuva: Esa Takalo

PSS ja Koovee mittasivat toisiaan lauantaina naisten Salibandyliigan välierien avauspelissä Porvoossa. PSS voitti kamppailun jatkoajalla maalein 4-3.

Avauserässä nähtiin yksi osuma. Kotijoukkueen Judith Hyvärinen laittoi pallon verkkoon maalin edustalta ja PSS pääsi tauolle 1-0-johdossa. Toisessa erässä Koovee tasoitti, kun Ellinoora Huotari latoi pallon vieraiden verkkoon tyhjästä paikasta. Porvoolaisten Marianne Väliahon kaukolaukausmaali ajassa 33.34 siivitti PSS:n 2-1-johtoasemassa kolmoserään.

PSS:n kolmannesta osumasta vastasi Fanny Holmberg, joka iski pallon Kooveen maalin edustalta reppuun ajassa 47.44. Koovee sai oivan mahdollisuuden nousuun, kun Jasmiina Järvinen sai ajassa 52.55 viiden minuutin rangaistuksen. Kavennus nähtiin ajassa 55.07, kun Camilla Granqvist laukoi pallon verkkoon. Ylivoimaa oli jäljellä 11 sekuntia, kun Johanna Homi tasoitti pelin hirmuisella kudilla takayläkulmaan.

Lisämaaleja ei nähty varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika tilanteessa 3-3. Pelikellon näyttäessä 63.49 Väliaho laukoi jälleen kaukaa ja pallo pomppi onnekkaastikin Kooveen verkkoon.

Naisten liigan välieräsarjat jatkuvat sunnuntaina Turussa ja Tampereella. Finaaleihin pääsy vaatii kolme voittoa.

Naisten Salibandyliigan välierät:
17:00 SB-Pro – TPS 4-2 Ottelutilastot SB-Pro johtaa voitoin 1-0. Finaaleihin kolmella voitolla.
17:30 PSS – Koovee 4-3 ja. Ottelutilastot PSS johtaa sarjaa voitoin 1-0.