Läpimurtokauttaan pelaava Aaro Helin: ”Treenien peliosuus on kovempi kuin jotkut liigaottelut ovat”

Aaro Helin on yksi hyvä osoitus siitä, että Classicin ryhmästä nousee koko ajan uusia laadukkaita liigapelaajia. Kuva: Juhani Järvenpää

Aaro Helin (vas.) on yksi hyvä osoitus siitä, että Classicin ryhmästä nousee koko ajan uusia laadukkaita liigapelaajia. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Tampereen Classic mittasivat toisiaan keskiviikkona miesten Salibandyliigan välierissä. Se jäi samalla välieräsarjan viimeiseksi peliksi, sillä Classic voitti pelin 7-2 ja eteni finaaleihin voitoin 4-0.

Ottelun alku oli jokseenkin erikoinen. Classic iski kaksi maalia melko nopeasti, mutta Oilersilla oli useita hyviä tilaisuuksia osua vieraiden veräjään. Hyvin harvoin mikään liigajoukkue on päässyt yhtä vapaille maalipaikoille niin useasti, kun Oilers keskiviikon avauserässä. Tamperelaisryhmä sai kiittää eritoten upeasti torjunutta Lassi Torisevaa, että erätauolle mentiin tamperelaisten 2-0-johdossa.

– Ei ollut meiltäkään ihan paras erä. Hyvin saatiin kuitenkin pidettyä kaveri nollissa ja tehtiin pari siihen itse. Sanotaan, että semmoinen rutiinierä, vieraiden 2-0-maalin laukonut Aaro Helin kommentoi pelin jälkeen.

Toisessa erässä Classic sai langat käsiinsä, ja pelin rytmi muuttui vieraiden mieleiseksi. Joukkue iski kahdesti, ja päästi yhden. Voisi sanoa, että tamperelaisilla ei ollut suuremmin hätää enää kahdessa viimeisessä erässä.

– Meidän kolmoskentällä oli vähän sekavaa siinä toisessa erässä, mutta joukkue paransi ja saatiin peli aika hyvin näppeihin, Helin kertoi kakkoserästä.

Viimeisessä erässä Oilers tuli vielä kahden maalin päähän, mutta tamperelaisryhmä laittoi kioskin kiinni viimeisellä kympillä, eikä Oilers ollut lopulta lähelläkään voittoa.

Helin naulasi Classicin toisen osuman. Tilanne näytti aika vaarattomalta, mutta pallo upposi kuin upposikin Joonas Kaltiaisen selän taakse.

– Katselin siinä, että ehkä kaverin veskari ei ole ihan parhaiten hereillä ja lähdin koettamaan. Tällä kertaa sattui menemään, Helin kertasi.

Classic eteni jo neljäntenä perättäisenä keväänä putkeen finaaleihin. Viimeiset kolme vuotta välieräsarjat ovat menneet joukkueen nimiin voitoin 12-0. Kliinisestä suorituksesta huolimatta Helin näki parannettavaa.

– Oltiin tasaisempi suorittaja. Väitän, että ei ehkä ihan päästy sille omalle tasolle missään pelissä ja olisi ollut aika paljonkin parannettavaa, mutta se sellainen rutiini ja tasaisuus ratkaisi, Helin ruoti.

Classicin joukkueesta nostetaan esille usein maajoukkuepelaajien määrä, sillä ryhmässä pelaa yhteensä 10 joulukuun maailmanmestaria. Helin on yksi hyvä osoitus ryhmä tason laajuudesta. 19-vuotias nuorukainen on tehnyt tällä kaudella lämpimurtonsa, vaikka toki oli jo vuosi sitten joukkueessa, ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Hän on myös nuorten maailmanmestari kahden vuoden takaa.

Helin iski jo runkosarjassa tehopisteet 22+8. Pudotuspeleissä meno on jatkunut vakuuttavana ja yhdeksän peliä ovat tuottaneet pisteet 10+4. Ne ovat kovia lukemia pääosin kolmosviisikossa pelanneelle laiturille.

– Tietysti se seikka pitää nostaa, että on päässyt pelaamaan ja on saanut onnistumisia sekä itseluottamusta. Ne asiat ovat vaikuttaneet, Helin avasi simppelin selityksen vireelleen.

Helin ei ole ainoa pelaaja Classicissa, joka on pikku hiljaa noussut kovaksi liigapelaajaksi isojen nimien taustalla. Yhdeksi selitykseksi on tarjottu eritoten sitä, että joukkueen harjoituksissa meno on kovempaa kuin liigaotteluissa. Sama seikka toki selittänee myös vahvan menestyksen viime vuosina, sillä joukkue on juhlinut mestaruutta kolmena keväänä putkeen.

– Kyllä minä väitän, että se pitää paikkansa. Siellä se meidän etu on. Väitän, että meidän normaalien treenien peliosuus on paikoin kovempi kuin jotkut liigaottelut ovat. Se on varmasti iso tekijä, Helin vakuutti.