Lappeenrannassa tapahtuu – NST ja PoNoVo yhdistävät voimansa vuoden kuluttua

Lappeenrannan NST fuusioituu yhteen paikkakunnan toisen seuran, PoNoVon, kanssa vuoden kuluttua. Kuva: Markku Taurama.

Lappeenrannan NST fuusioituu yhteen paikkakunnan toisen seuran, PoNoVon, kanssa vuoden kuluttua. Kuva: Markku Taurama.

Lappeenrantalaiset salibandyseurat NST ja PoNoVo ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka tähtää uuden perustettavan salibandyseuran toiminnan aloittamiseen 1.5.2020.

Asiaa on mietitty Lappeenrannassa seurojen yhteisen tiedotteen mukaan jo yli vuoden ajan ja taustatueksi järjestettiin myös kyselytutkimus, johon paikkakunnan salibandyihmisillä oli mahdollisuus vastata. Kyselytyöryhmässä toimi molempien seurojen edustajia ja vastausten perusteella rakennettiin kolme erilaista vaihtoehtoa. Jokaisessa vaihtoehdossa käytiin läpi lyhyen ja pitkän aikavälin haasteet ja hyödyt.

Tulosten ja seurojen sisäisten analyysien perusteella molemmat seurat haluavat kehittää alueen salibandya yhteistyössä parhaimmaksi valitun mallin, eli uuden perustettavan seuran avulla. Uuden seuran perustamista varten perustetaan Lappeenrannassa projektiryhmä, johon osallistuu edustajia molemmista seuroista. Ryhmän tarkoitus on saada uusi seura toimintakykyiseksi 1.5.2020 alkaen. Uuden seuran nimi ja logo selviävät projektin edetessä.

Uuden seuran tavoittelemat edut ovat tiedotteen mukaan salibandyn kokonaiskehittäminen Lappeenrannassa, pelaajapolun muodostaminen junioreista edustukseen, jokaiselle harrastamismahdollisuus omalla tasollaan, mahdollisuus saavuttaa menestystä valtakunnallisissa pääsarjoissa, samoista resursseista kilpailemisen lopettaminen, sekä mahdollisuus palkata seuratyöntekijä.

Kuluneella kaudella NST:n ja PoNoVon edustusjoukkueet tekivät jo yhteistyötä farmisopimuksen kautta ja kaudella 2019-2020 seurojen edustusjoukkueiden ja A-C-junioreiden on tarkoitus toimia yhteistyössä.

Lappeenrannassa on yhteensä noin 850 lisenssipelaajaa jakaantuen melko tasaisesti kaupungin kahteen seuraan. Viime vuosina molempien seurojen juniorijoukkueita on nähty valtakunnallisissa juniorisarjoissa. NST:n miesten edustus pelaa Divarissa ja PoNoVon edustus kakkosdivarissa, vaikka oli mukana aina Divari-karsintojen päätöskierroksella asti. NST:n naiset pelaavat ensi kaudella Naisten B-liigassa.