Liigatähti Kainulainen käytettävissä A-junioreiden finaaleihin: ”Jää nähtäväksi, että tuleeko kutsua”

Justus Kainulainen ei onnistunut keskiviikkona maalinteossa. Nuori liigatähti nähdään tällä kaudella ainakin Salibandyliigan pronssipelissä ja todennäköisesti myös A-junioreiden finaaleissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Justus Kainulainen nähdään tällä kaudella ainakin Salibandyliigan pronssipelissä ja todennäköisesti myös A-junioreiden finaaleissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilersin ja Classicin neljäs välieräkohtaaminen päättyi keskiviikkona Classicin 7-2-vierasvoittoon. Samalla varmistui, että Classicin kausi jatkuu finaaleissa ja Oilersin pronssipelissä.

Ottelussa Oilersilla oli omat saumansa varsinkin avauserässä, mutta Lassi Toriseva piti maalinsa puhtaana koko kaksikymppisen. Toisesta erästä eteenpäin peli oli vieraiden heiniä, ja kliininen Classic porhalsi neljänteen perättäiseen voittoonsa.

Justus Kainulainen oli ennen Pääkallo.fi:n haastattelua Salibandyliiton tentissä, ja siinä esille nousi espoolaisten tehottomuus. Kainulainen nosti muitakin seikkoja, jota eivät ottaneet sujuakseen.

– Kyllä me tehtiin tänään taas niitä pallollisia virheitä aika paljon. Niitä ei tuon tason joukkueelle saisi antaa ollenkaan, koska he aika hyvällä prosentilla rankaisevat niistä.

Puolivälierissä Oilers esiintyi erittäin hyvin ja kaatoi Happeen suoraan voitoin 4-0. Maailman parasta seurajoukkuetta vastaan lukemat menivät toisin päin.

– En tiedä lähdettiinkö vähän liikaa kunnioittamaan vastustajaa tuossa sarjassa, eikä oikein uskallettu pelata sitä omaa peliä, jota taas pystyttiin pelaamaan Happeeta vastaan hyvin. Classic tuolla omalla pallollisella pelillä tyssäytti meidän pelin ja piti vielä oman pään hyvin puhtaana, Kainulainen arvioi.

Maalitykki suitsutti erikseen varsinkin tamperelaisten puolustuspeliä.

– Classicin puolustuspeli oli taas ihan timanttia koko sarjan ajan. Ei me taidettu tehdä kuin kahta maalia peliä kohden. Puolustuspäässä kaveri oli terävämpi kuin me.

Oilers teki tosiaan neljässä pelissä vain yhdeksän maalia Classicin verkkoon, vaikka joukkueen hyökkäysarsenaali on laaja ja laadukas. Happeeta vastaan Kainulaisen ykkösviisikko iski maaleja tasaiseen tahtiin, ja joukkueen ykköstähti kirjautti itselleen pisteet 5+4.

Classicia vastaan Kainulainen itse teki neljässä pelissä pisteet 2+1, mutta muille ykköshyökkäysketjun pelaajille ei kertynyt maalin maalia neljässä pelissä. Myös tehotilasto jäi pahasti pakkaselle.

– Kyllähän sitä parannettavaa jäi. Kyllä meidän olisi pitänyt enemmän tulosta tehdä verrattuna siihen, mitä saatiin aikaiseksi, Kainulainen soimasi.

Oilersilla on edessään pronssipeli, jonka ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Välieräsarja TPS:n ja SPV:n välillä on tilanteessa 2-2, ja ratkaisupeli saatetaan pelata vasta ensi viikolla.

Pronssipeliä mielenkiintoisempi seikka Kainulaisen kohdalla on A-poikien finaalit, jotka käynnistyvät lauantaina. Oilers kohtaa sarjassa SPV:n, ja Kainulainen, 20, on yksi kovatasoisista Oilersin miesten pelaajista, jotka saavat ikänsä puolesta pelata A-junioreissa. Kolme aikuisten maaotteluakin pelannut nuorukainen ei vielä sanonut suoraan, nähdäänkö häntä A-poikien finaaleissa.

– Se jää nähtäväksi, että tuleeko kutsua A-junioreiden koutseilta. Pidetään kaikki kortit avoinna, Kainulainen virnisti.

Haluja ilmeisesti olisi pelata siellä?

– Kyllä haluja olisi pelata.