Mestarivalmentaja Kooveen A-poikien peräsimeen – Matti Kaipio Tampereelle

Kuva: Koovee Salibandy

Kuva: Koovee Salibandy

Keväällä 2018 SB-Pron naisten Suomen mestariksi valmentanut Matti Kaipio toimii ensi kaudella Tampereen Kooveen A-poikien pääluotsina.

Kaipio sai viime vuoden mestaruuden jälkeen lähtöpassit SB-Prosta kohun saattelemana. Menneellä kaudella hän toimi kakkosdivisioonan Karhukoplan pääkäskijänä.

Kaipion sopimus on yksivuotinen ja hän tulee toimimaan samalla Kooveen FBA-valmennuspäällikkönä.

– Olemme seurana lähteneet mukaan Salibandyliiton FBA-toimintaan ja siksi haimme tähän tehtävään hiukan kokeneempaa valmentajaa, jotta tuosta FBA-satsauksesta saadaan mahdollisimman paljon hyötyä. A-poikien joukkueen selkeänä tavoitteena on nousta takaisin SM-sarjaan, joten tehtävään tarvittiin myös henkilö, jolla on näyttöjä tuloksekkaasta päivittäisestä valmentamisesta, Kooveen liikuntapäällikkö Jari Fagerström kertoi seuran tiedotteessa.

Viime kauden A-poikien pääluotsi Iivo Pantzar ei pystynyt ottamaan kyseistä pestiä vastaan muiden kiireidensä vuoksi. Täten Pantzar jättää seuran tällä haavaa.

– Tätä pakettia on pyöritelty melko pitkään ja nyt saatiin sille pohdinnalle hyvä lopputulos. Tehtävä ei ole pelkästään valmennusta, vaan myös muiden valmentajien tukemista ja mentorointia tekemämme linjauksen mukaisesti. Meillä on akatemiavaiheessa valmentajina erityyppisiä henkilöitä ja pyrimme tarjoamaan tätä kautta heille tukea sekä FBA:han liittyen että muuten, Kooveen puheenjohtaja Jaakko Aho kommentoi.