Naisten välierissä huima trilleri – Holmberg iski PSS:n finaaliin ajassa 79.59 syntyneellä maalilla

Ella Holmberg oli PSS:n sankari, kun joukkue raivasi tiensä naisten finaaleihin. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Koovee ja Porvoon Salibandyseura mittasivat toisiaan lauantaina naisten Salibandyliigan välierien neljännessä ottelussa Tampereella. PSS voitti pelin jatkoajan viimeisellä sekunnilla syntyneellä osumalla lukemin 4-3. Maalin viimeisteli Ella Holmberg.

Koovee avasi maalihanat ajassa 4.58 ylivoimalla, kun Ellinoora Huotari pääsi maalaamaan. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1, kun Linda Törnqvist maalasi vieraiden hyväksi. Kakkoserä oli hyvin tasainen, mutta ajassa 34.13 maalattiin kertaalleen PSS:n Ella Sundströmin toimesta.

Kolmoserän alussa Roosa Salmelan karkasi hyvään maalipaikkaan ja nostatti kotiyleisön tunnelmaa tasoitusmaalilla. Pari minuuttia myöhemmin Mia Vallenius naulasi Kooveen johtoon. PSS haki tasoitusta vimmatusti viimeisillä minuuteilla ja pelasi ilman maalivahtia. Peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 19 sekuntia, kun joukkue maalasi, mutta se hylättiin korkeana mailana.

Pelikelloa oli jäljellä 35 sekuntia, kun Anniina Levälampi osui vanhanaikaisella ja ottelusarjan kolmas jatkoaika näki maalin myötä päivänvalon. Jatkoaikaa oli takana 2.28, kun vieraiden Marianne Väliaho otti jälkipelistä kaksiminuuttisen. Koovee ei kuitenkaan saanut palloa maaliin kaksiminuuttisen aikana.

Joukkueet odottelivat jo rankkarikisaa, mutta PSS heitti pallon vielä kerran maalille. Ella Holmberg survoi pallon pussiin, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää sekunti. Ottelun pisteonnistujia olivat Huotari (1+2) ja Törnqvist (1+1). Arla Salo torjui PSS-maalilla 32 laukausta.

Sarja meni porvoolaisten hyväksi voitoin 3-1, ja joukkue nappasi kaikki voittonsa jatkoajalla. Finaalissa PSS tulee kohtaamaan SB-Pron ja finaalisarja pelataan paras seitsemästä-menetelmällä. Koovee pelaa pronssista TPS:aa vastaan.