Oilers nappasi kultaa C1-pojissa – espoolaisjoukkue ratkaisi finaalin viimeisellä minuutilla

Oilers juhli Suomen mestaruutta C1-pojissa sunnuntaina. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Esport Oilers NG ei hävinnyt C1-poikien runkosarjassa peliäkään. Pudotuspeleissä sille tuli yksi tilastotappio, mutta se ei estänyt etenemistä SM-kultaan asti. Classic kaatui toisessa finaalissa maalein 7–8.

Oilers karkasi ottelussa jo 1–6-vierasjohtoon sunnuntaina. Classic kuitenkin pysyi taistossa sitkeästi mukana, kun se kiri aina 7–7:ään asti. Miika Kimpanpää tasoitti loppuottelun vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

Finaalin ratkaisu syntyi dramaattisesti viimeisellä peliminuutilla. Eppu Kajala laukoi viimeisellä minuutilla 7–8-osuman Ethan Martinin syötöstä, jonka myötä espoolaiset juhlivat Suomen mestaruutta.

Martinin lisäksi toisessa finaalissa tehoilla herkutteli Oilers-hyökkääjä Daniel Holm, joka laukoi hattutempun ja tarjoili yhden syöttöpisteen päälle. Classicin Oliver Vänttinen iski pisteet 2+2.

Pronssia nappasi SPV/NJ. Pronssiottelussa se kaatoi EräViikingit 8–11.

C1-poikien pudotuspelien tilastot ja tulokset

Juttua on korjattu 15.4. klo 15.20 otsikon ja tekstin osalta. Oilersin voittomaalin tekijä sekä syöttäjä olivat aluksi väärin päin tulospalvelussa.