OLS:lle mielenkiintoinen vahvistus – Divarin tehopakki pyrkii läpimurtoon liigakentillä

Eetu Sariola on takonut kovaa tahtia pisteitä Jymyn takalinjoilla. Kuva: Juhani Järvenpää.

Eetu Sariola on takonut kovaa tahtia pisteitä Jymyn takalinjoilla. Kuva: Juhani Järvenpää.

Useamman kauden ajan salibandyn Divarin tehokkaimpien puolustajien joukkoon kuulunut Eetu Sariola siirtyy Nurmon Jymystä Oulun Luistinseuran riveihin.

Kahdella edellisellä kaudella Jymyssä Divarin puolustajien pistepörssin nimiinsä vienyt Sariola odottaa mahdollisuutta haastaa itsensä liigakentillä vesi kielellä.

– Pitemmän aikaa tuossa olen mietiskellyt asiaa, että voisin pelata Oulussa. Nyt sain hyvän mahdollisuuden tarttua tarjoukseen. OLS on ollut aina omissa silmissä tosi urheilullinen joukkue ja näen, että pystyn OLS:ssa kehittymään pelaajana ja urheilijana paljon eteenpäin. Toivon mukaan pallollinen pelaaminen ja fysiikka menevät myös eteenpäin kauden aikana, Sariola kertoo OLS:n tiedotteessa.

OLS:n päävalmentaja Jani Lipsanen on tyytyväinen Sariolan kiinnitykseen.

– Eetu siirtyi aikanaan SB Vaasasta pois juuri ennen kuin aloitin valmentamisen siellä. Silloin olisin kovasti halunnut saada hänet mukaan joukkueeseen ja keskusteluja käytiin myös viime kesänä, olisiko hän valmis haastamaan itsensä liigakentillä.

– Odotan Eetulta osaamista erikoistilanteisiin ja monipuolista pallollista pelaamista. Varmasti töitä riittää ihan kaikilla pelin osa-alueilla, mutta näen siirrossa meidän ja pelaajan kannalta ison mahdollisuuden. Meillä ei ole liikaa ollut puolustajia Wikstedtin (Ollin) lisäksi, joilta löytyy laukaisu-uhkaa vähän kauempaakin ja nyt Eetu varmasti saa aidon mahdollisuuden onnistua omien vahvuuksiensa kautta, Lipsanen uskoo.

Sariolan näkemys omista vahvuuksista istuu hyvin yhteen valmentajan kanssa.

– Kyllä omat vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa, joten sen uskoisin ainakin olevan sellainen asia mikä auttaa joukkuetta. Ja kyllä tuo laukaus kuuluu vahvuuksiini.”

Sariolalta löytyy vyöltä yksi liigaottelu Seinäjoen Peliveljien paidasta. Kaudella 2016-17 hän kuului SPV:n sopimuspelaajiin, mutta kausi meni pääasiassa farmijoukkue Nurmon Jymyn mukana. Puolustaja lähtee luottavaisin mielin hakemaan läpimurtoa liigatasolla.

– Sen (SPV-kauden) jälkeen olen saanut mielestäni pari hyvää Divari-kautta alle ja tiedostan, että tässä vaiheessa olen valmiimpi liigapelaaja mitä silloin muutama vuosi sitten olin. Töitä tehdään sen eteen paljon, että pystyn pelaamaan hyvän kauden liigatasolla”, Sariola päättää.

Sariolan lisäksi OLS on tehnyt jatkosopimukset Niko Kvistin ja Ville Mestarin kanssa. Kvistin sopimus on yksivuotinen ja Mestarin mallia 1+1.

Jatkosopimusten lisäksi OLS:n liigajoukkue on kiinnittänyt Limingan Niittomiehistä nuoren, 2002-syntyneen Veeti Lahtisen 2+1 -vuotisella sopimuksella. Lahtinen on edellisen kerran edustanut OLS:aa junioritasolla kaudella 2016-17.