Divarit

Pääkalloennakko: Lappeenrannassa ja Oulussa juhlitaan Divari-nousua karsintojen päätteeksi

13.04.
2019
Divarit

Hyytyykö SB Vantaan hymy kalkkiviivoilla? Kuva: Jarmo Koskela.

Miesten Divarin karsinnat ovat edenneet viimeiselle ja ratkaisevalle kierrokselle. Ennakoimme ratkaisupelejä seuraavasti.

PoNoVo-SB Vantaa

PoNoVon karsintasarja avauskierroksella Blue Foxia vastaan oli juuri niin tiukka kuin olettaa saattoi. Lappeenrantalaiset etenivät jatkoon voitoin 2-1 ja kaikki pelit päättyivät kotivoittoihin.

PoNoVo oli hyökkäyssuuntaan selvästi organisoidumpi joukkue, mikä lopulta teki eron, vaikka Blue Fox yrittikin korkealla prässillä, nopeilla käännöillä ja erikoistilannepelaamisella sitä horjuttaa. Pelaajista onnistuivat eritoten kaksi pistettä per peli takoneet Ville-Pekka Rouhiainen ja Risto Töllikkö. Töllikön kyvyt tällä tasolla osoittautuivat todella vaikeiksi pideltäviksi. Myös röyhkeä ja sähikäismäinen nuori Leevi Markkanen oli iskussa. Juho Kaila ei pelannut kahdessa viimeisessä karsintapelissä ja hänen puuttumisensa varmasti näkyy isossa kuvassa PoNoVon pelissä.

SB Vantaa puolestaan ei tuhlannut kahta peliä enempää FoSua vastaan. Avauspelissä joukkue haki vaikeasta vieraspaikasta Forssan Kirkassilmä Areenasta niukan jatkoaikavoiton. Kotonaan Myyrmäen Urheilutalolla vantaalaiset olivat puolestaan selkeästi parempia, eivätkä jättäneet forssalaisille juuri mahdollisuuksia.

Vantaan ykkösnimet olivat kahteen peliin kuusi pistettä iskenyt Riku Kallunki, sekä ratkaisupelissä erinomaisesti onnistunut Leevi Auranen. Myös joukkueen kokenut osasto pystyi tasapainoisesti kannattelemaan ryhmää.

Lähtökohtaisesti kyseessä on jälleen äärimmäisen tasainen pari, jota on todella vaikea ennakoida. Pelillisesti nähtäneen organisoidumpaa peliä kuin kummankaan joukkueen ensimmäisissä ottelusarjoissa ja voi olla, että myös maalimäärät jäävät viime kierrosta pienemmiksi.

Seuraa heitä:

Leevi Auranen, SB Vantaa
Auranen, 22, oli avauskierroksella eritoten ratkaisun hetkillä vahva. Vielä nuori pelaaja on juonikas ja pystyy ratkaisuihin itse, mutta myös petaamaan niitä mainiosti joukkuetovereilleen.

Niko Sollo, PoNoVo
Todella urheilullinen ja nopeajalkainen keskushyökkääjä, joka tekee rajusti töitä molempiin suuntiin. Pystyy tekemään pisteitä, mutta eritoten tasapainottaa mainiosti joukkueensa ykköskentän peliä ja pystyy pysymään pallossa tiukoissakin paikoissa.

Näin pelataan:
13.04. 14:00 PoNoVo-SB Vantaa Liikuntakeskus Areena, Lappeenranta
14.04. 18:30 SB Vantaa-PoNoVo Myyrmäen Urheilutalo, Vantaa
16.04. 18:30 PoNoVo-SB Vantaa Liikuntakeskus Areena Lappeenranta

Kumpi voittaa?
Jälleen kotivoittojen sarja. PoNoVo juhlii Divari-nousua voitoin 2-1.

SSRA-Pirkat

SSRA teki melkoisen yllätyksen tiputtamalla entisiä liigajyriä vilisseen AC HaKin jatkosta avauskierroksella. HaKilla oli toki pienoisia kokoonpano-ongelmia sarjassa, mutta se ei vähennä Rankkojen Ankkojen suorituksen arvoa. Voitot menivät SSRA:lle 2-1.

Valte Karvonen pamautti kolmeen peliin komeat kahdeksan pistettä ja Jaani Kivioja komppasi kuudella tehopisteellä. Heidän harteillaan onkin varmasti suurin taakka joukkueen johtavina pelaajina pisteiden muodossa, vaikka muiltakin tulitukea runkosarjan perusteella löytyy.

Pirkat puolestaan tiputti LeBan avauskierroksen päätteeksi suoraan kahdessa ottelussa. Todella tasapainoinen pirkkalalaisryhmä on kokenut ja osoitti, etteivät runkosarjan kahdeksan tappiota paljoa paina siinä kohtaa, kun ruvetaan pelaamaan isommilla panoksilla. Toki täytyy muistaa myös se, että Sisä-Suomen lohko, jossa Pirkat pelasivat oli lähtökohtaisesti tasoltaan kovempia ryhmiä vastaan kuin LeBan Savo-Karjalassa. Sitä se oli myös verrattuna SSRA:n Pohjois-Suomen lohkoon.

Pirkkain paras pistemies oli Mika Salo viidellä tehopaunalla. Aapo Mutanen, Rene Andersson, Oskari Västilä ja Toni Rantala antoivat tukea tehden kahteen peliin neljä pistettä. Eritoten Mutanen onnistui viimeisen ottelun ratkaisevassa paikassa.

HaKin tiputtamisen jälkeen SSRA:lla on täydet mahdollisuudet kellistää myös Pirkat. Tasainen sarja tullee tästäkin ja harmaita hiuksia Pirkoille aiheuttaa eritoten tiistaina Oulussa käytävä mahdollinen kolmas ottelu, sillä huhujen mukaan sillä voi olla kokoonpanovaikeuksia. Tällä tasolla työt hankaloittavat Tampere-Oulu -välin reissaamista viikolla pelaajien kohdalla. Kotiedulla on sarjassa siis iso merkitys.

Seuraa heitä:

Valte Karvonen, SSRA
Oli tulessa HaKia vastaan. Maalintekovoima on sitä luokkaa nuorella, vasta 21-vuotiaalla sentterillä, että Pirkat saavat olla hereillä.

Aapo Mutanen, Pirkat
Lähes 200 ottelua Salibandyliigassa urallaan pelannut ja yhden SM-pronssinkin voittanut Mutanen, 32, on edelleen tälle tasolle loistava pelimies. Pystyy auttamaan joukkuettaan eritoten kentän puolella valtavasti.

Näin pelataan:
13.04. 14:30 SSRA-Pirkat Kempelehalli, Kempele
14.04. 16:00 Pirkat-SSRA Pirkkalan vapaa-aikakeskus
16.04. 18:30 SSRA-Pirkat Kempelehalli, Kempele

Kumpi voittaa?
Tiukka sarja tulee, mutta SSRA kotiedun turvin Divariin voitoin 2-1.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi