PSS-luotsi harmitteli toisen finaalin vaikeita hetkiä: ”Toisen erän alku oli todella murheellinen”

Jukka Kouvalainen (vas. takana) ei ollut tyytyväinen PSS:n suorituksiin varsinkaan toisessa erässä. Kuva: Juhani Järvenpää

Jukka Kouvalainen (vas. takana) ei ollut tyytyväinen PSS:n suorituksiin varsinkaan toisessa erässä. Kuva: Juhani Järvenpää

SB-Pro otti torstaina toisen kiinnityksen naisten SM-kultaan Porvoossa pelatussa liigafinaalissa. Täysi Aurorahalli (430 katsojaa) näki kun kotijoukkue joutui taipumaan lukemin 9-3.

Ottelun alku oli hankala PSS:lle, kun se sai viiden minuutin jäähyn jo kahden minuutin kohdalla. Pro rokotti kahdesti ja vei avauserän maalein 3-1.

– En oikein tiedä. Pitää jutella joukkueen kanssa, että mistä se johtuu. Oliko ylilatausta tai jotain. Sitä vitosen jäähytilannetta en nähnyt, mutta varmaan oli vastaavanlainen tilanne mikä tapahtui tiistaina tuolla Klaukkalassa, eli maila taisi nousta siinä.

– Alku oli sinällään ihan ok, ja muutama paikkakin luotiin siinä. Sen jäähyn aikana yritettiin selviytyä tilanteesta ja kaveri teki kaksi maalia. Kavennus saatiin aika nopeasti siihen perään, mutta niin sai vastustaja sitten sen kolmannen maalinsakin, PSS-luotsi Jukka Kouvalainen kommentoi Porvoossa ottelun jälkeen.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta vielä synkemmin, kun vieraat maalasivat kahdesti alle kahteen minuuttiin.

– Toisen erän alku oli todella murheellinen. Ei meidän pahemmin siihen väliin tarvinnut vielä muuttaa mitään. Siihen lähdettiin ihan normaalilla sabluunalla, mutta sieltä vain vastustaja sai ne pari maalia erän alkuun, Kouvalainen jatkoi.

PSS sai ottelun aikana ihan mukavasti omiakin paikkoja, mutta SB-Pron puolustus hoiti oman tonttinsa hyvin. Pro oli melko kliininen hyökkäyspäässä.

– Maalinteko oli toki yksi seikka. Suomen mittapuulla heillä on myös tosi laadukkaat kolme hyökkäyskenttää. Kokemus näkyy ja sen suhteen heillä on vahva etu. Meidän pitää miettiä lauantaille, että miten me pystytään estämään sitä maalintekoa.

Vaikka peli oli jo 8-1 viimeisellä kympillä, niin PSS pelasi ilman maalivahtia, ja osuikin kahdesti sen myötä.

– Haettiin siinä lauantaille lähinnä sellaista hyvää henkistä latausta. Käännettin pelillisesti ajatusta sinne, ja lähdettiin viimeisellä kympillä hakemaan kavennusta kuudella pelaajalla rohkeasti. Mietittiin, että oltaisiin tehty niin jopa jo kolmannen erän alussa, mutta ihan siihen ei vielä menty, Kouvalainen totesi.

Ehkä vielä erikoisempi juttu oli PSS:n aikalisä ajassa 59.44. Sillekin löytyi selitys.

– Haluttiin hakea hyvää fiilistä siihen lauantain peliin, ja haettiin yhtä hyvää maalipaikkaa vapaalyönnistä. Saatiin kuitenkin vielä muutama laukaus maalia kohti sen jälkeen. Se oli ihan sitä varten.

PSS:n kulmakivi on ollut pitkään vahva puolustus. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa se on joutunut heti alussa parin maalin tappiolle. Joukkue ei ole sellainen, että se pärjäisi erityisen hyvin maalintekokilvoissa, joten sen kannalta tärkeää olisi, että Pro ei pääsisi usean maalin johtoon.

– Tiistaina saatiin pidettyä kaveri ihan hyvin vain siinä neljässä maalissa. Tänään varsinkin tuo toinen erä pitää analysoida todella tarkkaan, että mikä siinä meni vikaan. Niille maaleille nyt ei voi oikein mitään, kun vastustajan nippu on kova, ja pääsevät pelaamaan ylivoimaa. Siinä viiden minuutin alivoimalla he pelasivat kahdella ylivoimalla ja saatin se heidän niin sanottu ykkösylivoima pelattua nolliin, mutta toinen ylivoima osui kahdesti, Kouvalainen analysoi.

Pro johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Joukkueet ovat kohdanneet nyt kuudesti tällä kaudella ja nurmijärveläisryhmä on voittanut viidesti. Prolla on neljän pelin voittoputki, ja PSS:n pitäisi voittaa vielä neljästi, jotta sarja kääntyisi porvoolaisten mestaruusjuhliksi.

– Kaksi peliä hävitty, niin varmaan nähdään lauantaille pieniä muutoksia. Katsotaan mitä tehdään. Huomenna kun vähän harjoitellaan ja palautellaan kimpassa, niin katsotaan vähän niitä asioita mitä voidaan tehdä. Ei tässä kuitenkaan vielä mitään hävitty ole, Kouvalainen linjasi.