Ulkomaat

Ruotsin liigan pudotuspeleissä muhii sensaatio – ylivoimainen suosikki tappion päässä kesälomasta

17.04.
2019
Ulkomaat

IKSU on hävinnyt kauden ensimmäiset pelinsä melko kriittisessä vaiheessa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin naisten ja miesten Superliigoissa pelataan välierävaihetta. Naisten liigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut IKSU on vaarassa jäädä kokonaan finaalipelin ulkopuolelle.

Täby nimittäin johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1 tasoitettuaan tiistain kolmannen pelin kolme sekuntia ennen loppua ja iskettyään voittomaalin jatkoajan alussa. IKSU voitti toisen ottelun luvuin 9-4, mutta Täby on saalistanut kaksi voittoa jatkoajalla. Veera Kauppi on iskenyt toistaiseksi koko pudotuspeleissä tehot 5+6 kuuteen peliin. Oona Kauppi on saalistanut tehot 6+2 samassa ajassa. IKSU ei hävinnyt runkosarjassa tai puolivälierisä otteluakaan. Finaalipaikka aukeaa kolmella voitolla.

Naisten Superliigan toisessa välieräsarjassa Pixbo sekä KAIS Mora ovat kohdanneet kahdesti. My Kippilän (5. 3+3) edustama Mora johtaa sarjaa 2-0. Pixbossa pelaavat suomalaiset Laura Manninen (6. 0+2) ja Mia Karjalainen (6. 3+3). Sarjan kolmas ottelu pelataan torstai-iltana.

Miesten puolella ennakkosuosikit ovat pitämässä pintansa, kun Storvreta ja Falun johtavat välieräsarjojaan 3-1. Ohesta voit katsoa Falunin viimeisimmän voiton maalikimaran.

(Koosteita olisi tarjottu enemmänkin, mutta Ruotsin Eurosportin käyttöoikeudet vaikuttavat jakomahdollisuuksia.)

Kooste:
Falun-Mullsjö 8-4 (sarja 3-1 Falunille)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen