SB-Pro voiton päässä mestaruudesta – sarja katkolla vappuaattona Porvoossa

SB-Pro on tukevasti kiinni naisten Suomen mestaruudessa. Kuva: Juhani Järvenpää.

SB-Pro poistui hallilta jälleen voittajana naisten Salibandyliigan finaaleissa. Kolmen ottelun jälkeen voitot ovat nyt 3-0 Prolle. Lauantain ottelusta ”täplä” irtosi lukemin 6-3.

Ottelun avauserässä nähtiin kaikkiaan kolme osumaa. Kahden minuutin kohdalla SB-Pron kolmoskenttä pelasi hienosti paikan keskustaan Mirja Hietamäelle, jonka laukaus haastavasta asennosta yllätti Arla Salon PSS-maalilla. Seuraavan osuman teki Pron Nea Suominen ylivoimalla PSS:n huolimattoman pallollisen pelaamisen seurauksena. Erän loppupuolella Ella Sundström kavensi kauniilla laukauksella takakulmaan. Maali syntyi niin ikään ylivoimalla.

Toisessa erässä maalinteossa onnistui ainoastaan Pron Nita Heino, joka viimeisteli vuorenvarmasti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Tästä jatkoi kuitenkin kolmannen erän alussa Emma-Karoliina Itänen, jonka laukaus painui matalana takakulmaan.

PSS kuitenkin reagoi tilanteeseen hienosti, sillä jo seuraavassa vaihdossa Inka Lampisen kaukolaukaus yllätti maskin takaa Pro-vahti Tiltu Siltasen. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Ella Sundström tarjoili kauniin syötön Fanny Holmbergille, joka toi porvoolaiset jo maalin päähän. Seuraavan herkkupalan tarjoili kuitenkin Pro. Meri-Helmi Höynälä ja Laura Hietamäki pelasivat mainion seinäpelin ja ensiksi mainittu pääsi latomaan maalin edestä pallon tyhjään rysään.

Ajassa 56:42 PSS otti aikalisän ja lähti yrittämään lopussa kavennusta ilman maalivahtia. Reipas minuutti ennen loppua Elina Kujala pääsi kuitenkin tekemään 6-3 -osuman tyhjään maaliin. Enempää maaleja ei nähty, joten Pro on nyt voiton päässä Suomen mestaruudesta.

Naisten neljäs finaali pelataan Porvoossa tiistaina 30.4. kello 18:30.