Juniorit

SPV:lle historiallinen B-poikien Suomen mestaruus 1148 katsojan edessä kotihallissa

17.04.
2019
Juniorit

SPV:n mitalikevät sai jatkoa. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV voitti keskiviikkoiltana B-junioreiden Suomen mestaruuden kaadettuaan Steelersin maalein 13-7 todella vaiherikkaassa ottelussa. Voitot menivät SPV:lle suoraan 3-0. Ottelua seurasi Seinäjoen Urheilutalolla kaikkiaan huimat 1148 katsojaa.

Ottelun avauserä oli äärimmäisen tapahtumarikas. Eritoten hyvän kääntöpelaamisensa ansiosta Steelers johti ottelua ajassa 15:25 jo 4-1. Jo seuraavassa vaihdossa duo Matias Mäenpää-Juho Repo värkkäsi kavennuksen ja erän viimeisellä minuutilla edustusjoukkueessakin tällä kaudella pelanneet Riku Hakanen ja Konsta Haukkala toivat pelin jo tasoihin.

Toisessa erässä vauhti sen kuin lisääntyi ja eritoten erän alussa mentiin vahvasti päädystä päätyyn. Kakkoserän ensimmäisen puolikkaan aikana SPV osui kolmesti. Kaikista osumista vastasi Elmeri Haveri, joka teki myös seinäjokelaisten ensimmäisen maalin avauserässä.

Erän jälkimmäisellä kympillä Peliveljet otti peliä enemmän kontrolliinsa ja loi paikkoja. Arttu Saaren kantti ajassa 33:52 siirsi isännät jo 8-4 -johtoon. Samassa ajassa Steelers turvautui aikalisään. Aaro Tammiranta lisäsi johtoa maalin edestä muutama minuutti myöhemmin.

SPV-pakki Viljami Järvikankaan 10-4 -osuma oli varsin erikoinen tilanne. Järvikangas teki maalin, joka hyväksyttiin, mutta ajautui sen jälkeen kovaa päin Steelers-vahti Niklas Lainetta, jolta lensi maskikin päästä tuossa rytäkässä. Hän ei pystynyt palaamaan kaukaloon, vaan torjuntavastuun nappasi kakkosvahti Saku Kontulainen.

Järvikangas sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen, jonka aikana Joonas Viitanen kavensi lukemiksi 10-5. Sama mies teki vielä 10-6 -osuman sekunti ennen erän päätöstä.

Kolmannen erän alkuun SPV sai viiden minuutin rangaistuksen, mutta maalit menivät sen aikana yllättäen seinäjokelaisille 2-0, kun Matias Mäenpää ja Konsta Haukkala kurittivat hämeenlinnalaisia. SPV osui seuraavan kerran erän puolivälissä ja johti jo 13-6. Steelers kavensi jo seuraavassa vaihdossa, mutta enempää maaleja ei nähty ja SPV:n juhlat alkoivat.

SM-kulta oli SPV:lle ensimmäinen B-junioreissa. Kyseessä oli samalla ensimmäinen B-junioreiden SM-mitali koko SPV:n historiassa. SPV ei ole myöskään aiemmin voittanut kultaa missään juniori-ikäluokassa. Tällä kaudella meno oli dominoivaa, sillä joukkue hävisi runkosarjassa vain kahdesti ja playoffeissa yhden ottelun. Steelers oli siis hopealla ja Tiikerit nappasi pronssiset mitalit.

SPV:n kevät on muutenkin ollut seurana mainio, sillä miehet olivat pronssilla, A-pojat nappasivat hopeat ja C1-pojissa yhdistelmäjoukkue Nurmon Jymyn kanssa voitti pronssia.

SPV:n tehokkain oli pisteet 4+1 takonut Elmeri Haveri. Riku Hakanen teki tehot 2+1 ja Matias Mäenpää pisteet 1+2. Hakasesta mainittakoon, että hän voitti sekä B-junioreiden runkosarjan, että pudotuspelien pistepörssin tekemällä yhteensä 25 pelaamaansa peliin hurjat 105 tehopistettä.

Steelersin tehokkain oli visi maalia syöttänyt Aleksi Hiltunen. Runkosarjan pistepörssissä toiseksi sijoittunut Joonas Viitanen paukutti neljä maalia.

Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila