Liigat

SPV:n luotettava työmyyrä päätti pelaajauransa: ”Sanat ei riitä kiittämään”

15.04.
2019
Liigat

Puolustuspään vankka osaaja Harri Karjala päätti pääsarjauransa sopivasti nollapeliin. SPV kaatoi Oilersin 7-0 ja pääsi juhlimaan pronssimitaleita. Kuva: Juha Käenmäki

Harri ”Hapa” Karjala, 33, ilmoitti maanantaina Twitterissä, että komea pääsarjaura päättyi sunnuntain pronssiotteluun Oilersia vastaan.

Vaasalaislähtöinen Karjala pelasi miesten liigassa yhteensä 13 kautta edustaen SPV:tä ja TPS:aa. Liigadebyyttinsä hän teki kaudella 2005-06 SPV:ssä ja pelasi sen jälkeen neljä kautta Turussa, joista ensimmäisellä tuli sarjanousu liigaan. Karjala aloitti pääsarjauransa kasvattajaseurassaan SB Vaasassa kaudella 2004-05, kun joukkue pelasi miesten Divarissa.

Karjalan palattu Seinäjoelle kaudella 2010-11 alkoivat pohjalaisten huippuvuodet. Hopeaa keväällä 2011, kultaa vuosina 2012-13, kultaa 2015, ja pronssia keväällä 2017 sekä 2019. Varsinkin puolustustaidoistaan tunnettu raamikas mies juhli pääsarjaurallaan kolmea SM-kultamitalia. Salibandyliigan runkosarjassa hän pelasi yhteensä 334 ottelua (42+56) ja pudotuspeleissä 91 kamppailua (13+14).

Karjalan uralla korostui erityisesti vahva sekä periksiantamaton asenne, urheilullisuus ja lahjakkuus harjoittelua kohtaan. Näiden ominaisuuksien myötä vastustajat eivät koskaan päässeet helpolla kaukalossa. Karjala on siviiliammatiltaan poliisi.

Ohesta voit lukea Karjalalle osoitettuja Twitter-viestejä, joissa muun muassa SPV-pääluotsi Tommy Koponen kiitteli Karjalaa vuolaasti, ja olisi omien sanojensa mukaan jatkanut mieluusti yhteistyötä vielä ensi kaudellakin.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen