Ulkomaat

Suomalaisvalmentajat eivät jatka sveitsiläisjoukkueidensa luotseina

25.04.
2019
Ulkomaat

Mikael De Anna palaa Suomeen. Kuva: Damian Keller / Unihockey.ch.

Sveitsiläisseuroista NLA:ssa pelaava HC Rychenberg Winterthur, sekä NLB:ssä pelaava Iron Marmots Davos-Klosters ovat ilmoittaneet, että menneen kauden suomalaisvalmentajat eivät jatka joukkueiden peräsimissä.

Rychenberg Winterthurissa tehtiin isompi analyysi kauden jälkeen, jonka myös Jukka Kinnusen pesti seuran peräsimessä jäi yhden kauden mittaiseksi. Joukkueen uudeksi valmentajaksi valikoitui aiemmin Rychenbergin U21-joukkuetta valmentanut Philipp Krebs. Urheilujohtajaksi palaa kokenut kettu Philippe Soutter.

Seuran puolelta Kinnusen valmennustiimiin oltiin tyytyväisiä, sillä asetetut tavoitteet saavutettiin. Päätös ei seuran uutisen mukaan ollut helppo ja vuoden kestäneen yhteistyön uskotaan olleen eduksi niin Kinnuselle kuin seurallekin.

NLB:n Davos Klosters puolestaan on purkanut Mikael De Annan jatkosopimuksen yhteisymmärryksessä valmentajan kanssa. Jatkosopimus julkaistiin pari kuukautta takaperin, mutta tilanne on sen jälkeen muuttunut ja De Anna palaa Suomeen henkilökohtaisista syistä. Hän ehti valmentaa Davosia kahden kauden ajan ja johdatti molemmilla kerroilla joukkueensa playoffeihin.

– ”Mikke” on loistotyyppi ja -valmentaja. Olisimme halunneet jatkaa hänen kanssaan seuraavan kauden, mutta valitettavasti se ei nyt ollut mahdollista, Davosin urheilutoimenjohtaja kommentoi Unihockey.ch:n uutisessa.

Sveitsiläisuutisten julkaisujen jälkeen selvisi, että De Anna palaa Suomeen ja Turkuun, jossa hän liittyy TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmään.

Unihockey.ch:n uutinen Rychenbergistä
Unihockey.ch:n uutinen Davos-Klostersista

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila