Suomalaisveljesten edustama Visby IBK nousi Ruotsin Superliigaan

Ville Hirvisuo pelasi vielä kaudella 2016-17 TPS:ssa. Kuva: Anssi Koskinen.

Ruotsalaisseura Visby IBK nousi ensi kertaa Ruotsin Superliigaan. Joukkueessa pelaa kaksi suomalaispelaajaa.

Suomalaisveljesten Ville ja Heikki Hirvisuon edustama Visby voitti ratkaisevaksi jääneessä neljännessä liigakarsintaottelussa Team Thorengruppenin maalein 7-6. Koko sarja meni Visbylle voitoin 3-1.

Thorengruppen johti peliä toisessa erässä vielä 4-2, mutta kun kymmenen minuuttia oli jäljellä, olivat puntit tasan 5-5. Tämän jälkeen Visby kampesi parin maalin johtoon, mutta Thorengruppen kavensi vielä kertaalleen.

Ville Hirvisuo teki ottelussa yhden osuman, joka tasoitti pelin lukemiin 5-5.

Pelin jälkeen Sportbladetin livelähetyksessä Visbyn päävalmentaja Joakim Bandholtz jakoi kiitosta joukkueelleen ja kotiyleisölleen. Lisäksi hän totesi nousun olleen suurin saavutus hänen salibandyurallaan.

– Aivan sairasta. En tiedä mitä sanoa. Sairaan upeaa saada nauttia aivan pelin viimeisille sekunneille saakka tästä, kun se meni niin jännäksi, Bandholtz kommentoi.

– Olemme taistelleet kauan aikaa tämän eteen ja nyt olemme tässä. On vaikea pukea sanoiksi tunteita, mutta se on iso juttu, joukkueen kapteeni Patrik Jansson kommentoi.

Hirvisuon veljeksistä Ville on edustanut seuraa nyt kaksi kautta. Heikki puolestaan siirtyi seuraan viime kesänä. Tällä kaudella Ville teki 30 otteluun 35 tehopistettä. Heikin tehot 28 ottelussa merkattiin muotoon 2+3=5.