Liigat

TPS-luotsi Ruotsalainen Kailialan ulosajosta: ”Luulin, että tulee ylivoima”

19.04.
2019
Liigat

Jukka Ruotsalainen näki, että TPS sai lisävirtaa kolmannen erän alun pitkästä alivoimasta. Kuva: Esa Takalo

Classicin ja TPS:n välisestä kolmannesta liigafinaalista ei draamaa uupunut. Viimeisessä erässä tasainen peli kääntyi TPS:n 4-3-vierasvoitoksi, ja sarja on nyt tilanteessa 2-1 Classicin hyväksi.

Kolmoserässä jaeltiin peräti kaksi punaista korttia, joiden myötä maajoukkuehyökkääjät Miko Kailiala (TPS) ja Eemeli Salin (Classic) lähtivät suihkun puolelle. Kailialan ulosajo tuli tilanteesta, jossa mies ajoi Classic-maalille, ja tuli samalla törmänneeksi maalivahti Lassi Torisevaan. Tilanne aiheutti paljon keskustelua, sillä osa näki, että Classic-pelaaja Salin oli tilanteessa rikkova osapuoli.

Classic ei käyttänyt viiden minuutin ylivoimaa Kailialan kolmannen erän alun tilanteen jälkeen, ja TPS sai selkeästi lisävirtaa. Hämmentävästi ylivoima sekoitti Classicin pakkaa enemmän kuin vieraiden.

Juuri ennen viimeistä vitosta Classicin Sami Johansson sai ensin kahden minuutin jäähyn, ja samaan syssyyn Salin sai 5+20 minuutin jäähyn polvikontaktista. TPS käytti kahden miehen ylivoiman iskemällä voittomaalin Sami Saarisen toimesta.

Jos jäähyt ja yleinen hälinä unohdetaan, niin TPS oli torstaina parempi joukkue kaukalossa. Se pelasi erinomaisesti varsinkin toisen erän alkupuolella, ja nousi tappioasemasta kahden maalin johtoon. Muutenkin turkulaiset pelasivat hyvää pallollista peliä ja erinomaisesti esiintynyt kakkosviisikko oli voiton tae.

TPS-luotsi Jukka Ruotsalainen näki, että joukkue sai voimaa kolmannen erän ulosajosta.

– Vähän liian kiire oli noin yleisesti ottaen, mutta ehkä tilannekin teki sen. Edellisestä pelistä jäi pelillisesti hyvä fiilis, niin vähän kiireellä hyökättiin ja tuli niitä tilanteita vastustajalle. Mitä kovemmissa tilanteissa ollaan oltu, niin sitä kovemmin ollaan taisteltu. Niin siinä kävi nytkin.

– Aika moni porukka olisi mennyt kontalleen, kun olisi tuollaisen vitosen joutunut ottamaan vastaan. Jätkät tappoivat sen aika helposti ja sitten saatiin puristettua maali. Tärkeää saada tuohon viisikkopeliin rauhallisuutta, niin uskon sitä kautta, että tästä tulee voittoisaa, Ruotsalainen kommentoi Tampere Areenalla.

Mitä mieltä olet ylipäänsä siitä Kailialan ulosajotilanteesta?

– Tuollaisia on käyty läpi hirveästi ja rehellisesti sanottuna luulin, että tulee ylivoima, mutta en ole koko kaudella lähtenyt kommentoimaan näitä, enkä lähde nytkään. Sitten vain sopeudutaan. Se on ollut meidän vahvuus, että ei olla jääty noihin kiinni, eikä jäädä nytkään, Ruotsalainen paalutti.

Kailiala sai tilanteessa myös iskun kasvoihinsa ja poistui tuskaisen näköisenä pukusuojaan.

– Minulla ei ole siitä hajua. Meillä on onneksi lääkäri tuossa mukana, niin saadaan asia hoidettua heti. Ei ole mitään hajua, enkä ole kerennyt kysymään. Toivotaan, että on ensi pelissä mukana, Ruotsalainen kommentoi Kailialan terveystilannetta.

Kahden miehen ylivoimalla maaliodottama on korkea. Saarisen iskemä voittomaali oli joukkueen ensimmäinen ylivoimamaali sarjassa.

– Totta kai se oli tärkeä. Se edellisen pelin ylivoima oli oikeasti hyvä ja siinä oli monta paikkaa. Sitten lipsahtikin yhtäkkiä omiin. Nyt oli aika tärkeää, että jätkät itsekin näkivät, että Classiciakin vastaan voi noita ylivoimamaaleja tehdä. Samaa oli SPV:tä vastaankin. Aika heikkoa ylivoimaa sarjan alussa, mutta osuttiin tärkeisiin saumoihin myöhemmin. Nyt osuttiin hyvään paikkaan.

Jäähyjen ja yleisen kalabaliikin siivittämä kolmas erä nosti tunteet pintaan molemmissa leireissä. Ruotsalaisella oli selkeä kuva, miten tunteet tasaantuvat ennen lauantain neljättä finaalia.

– Pitää vain mennä tuonne koppiin ja rauhoitella, mutta luulen että voitto rauhoittaa. Tiedetään mitä ne meidän aseet ovat, niin silloin ei voi kiihtyä liikaa. Jos me ruvetaan sohlaamaan ja juoksemaan päästä päähän, niin ei pärjätä. Uskon, että menestyminen auttaa rauhoittumiseen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen