TPS:lle historiallinen finaalipaikka – Kailiala voiton arkkitehtina

TPS:lla oli aihetta juhlaan sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen.

Miesten Salibandyliigassa Turun Palloseura eteni finaaleihin voittamalla SPV:n 5-4 sunnuntaina. Voitot menivät TPS:n hyväksi 4-2. Finaalipaikka oli seurahistorian ensimmäinen.

TPS aloitti ottelun todella terävästi. Olli Kinnunen osui ensimmäisen kahden minuutin sisään kahdesti Miko Kailialan syötöstä ja ajassa 9:41 Mikko Hautaniemi taituroi maalin edustalta TPS:n jo 3-0 -johtoon.

Henri Myllymäki kavensi kuin varkain Pyry Luukkosen hörpättyä pahemman kerran pallon sisään etukulmasta. TPS:n kaksi rangaistusta päästivät SPV:n paremmin peliin mukaan ja vain kolme sekuntia ennen erätaukoa Matias Veikkola toi punaiset maalin päähän ylivoimalla.

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi ja puolivälissä Tuukka Kiviranta tasoittikin pelin lukemiin 3-3. Kaksi seuraavaa osumaa iski TPS, kun ensin Olli Laine tuuppasi pallon maalin kulmalta sisään ja sen jälkeen Miko Kailiala lämäsi pallon ylivoimalla verkkoon. Kailialan maalista vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Jari Hankkio sivalsi SPV:n jälleen maalin päähän.

Kolmas erä eteni todella tasaisissa merkeissä. Paikkoja oli molemmissa päädyissä erän mittaan, mutta jälkimmäisen kympin SPV aloitti erinomaisesti. Henri Myllymäki kilautti ensin tolppaan ja sen jälkeen Matias Veikkolalla oli tuhannen taalan tontti, jonka kuitenkin Pyry Luukkonen nollasi huikealla torjunnallaan.

TPS sai ylivoiman kuusi minuuttia ennen loppua, mutta SPV onnistui sen kestämään. TPS puolestaan kesti SPV:n lopun kuudella viittä vastaan -rynnistyksen, eikä enempää maaleja ottelussa nähty.

TPS eteni siis ensimmäistä kertaa seuran historian aikana Salibandyliigan finaaleihin. Voitot menivät turkulaisille 4-2. Finaaleissa TPS kohtaa Classicin. SPV puolestaan kohtaa pronssiottelussa Esport Oilersin.

TPS:n ykkösnimi oli pisteet 1+2 tehnyt Miko Kailiala, joka viimeisteli myös ottelun voittomaalin. Olli Kinnunen osui kahdesti. Matias Veikkola nakutti SPV:lle tehot 1+1.