TPS:ltä tyrmäävää jälkeä jo avauserässä – turkulaiset tasoittivat välieräsarjan kotonaan

Eero Kosonen joutui armottomaan tulitukseen SPV-maalilla heti avauserässä. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura tasasi puntit miesten Salibandyliigan välieräsarjassa Seinäjoen Peliveljiä vastaan 2–2:een. Turkulaiset veivät tiistai-illan pelin kotikentällään Kupittaan palloiluhallissa maalein 10–3.

Lähes 1500-päinen yleisö sai seurata isäntien hurjaa menoa varsinkin avauserässä, joka muodostui myös ottelun kulminaatiopisteeksi. Lopullinen ratkaisu syntyi päätöserässä, joka merkittiin TPS:n hyväksi 5–0.

Turkulaisten avauserä oli tyrmäävä. TPS latoi pallon peräti viisi kertaa vieraiden verkkoon ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

Mustavalkoinen isäntäjoukkue pääsi koko erän ajan tulemaan helposti SPV:n kovan paineen alta pois ja hyödynsi ylivoimahyökkäyksensä tehokkaasti. Ville Laine pääsi täysin vapaasti sinetöimään 5–0-numerot maalin edestä seinäjokisten seuratessa vain katseellaan perässä.

SPV tuli kuitenkin toiseen erään kovaa ja organisoidummin. Joni-Arttu Siepin nopea osuma maalin edestä kavensi eron neljään, ja melkein heti perään oli Jyrki Holopaisen vuoro heiluttaa verkkoa.

Liigan paras ylivoima pääsi näyttämään osaamistaan, kun Miko Kailialalle tuomittin viiden minuutin rangaistus. Pallosta ohi huitaisseen Kailialan maila osui SPV-vahti Eero Kososta maskiin.

Kun vielä Mikko Hautaniemi komennettiin jäähylle estämisestä, pääsi Peliveljet hyödyntämään miesylivoimansa. Matias Veikkola tulitti ranteellaan 5–3-numerot tulostaululle. Samalla Veikkola teki puolustajien piste-ennätyksen pudotuspeleissä. Peliveljien pakin tehot ovat nyt 7+9=16.

Vieraskiri hyytyi

SPV:n kakkoserän kiri jätti kutkuttavan lähtökohdan kolmanteen erään. TPS oli kuitenkin päättänyt päästää pahimmat jännitykset kannattajistaan. Ensimmäinen kunnon pyöritys tuotti tuloksen, kun Olli Laine viimeisteli 6–3-maalin ajassa 41.19.

Hunajata, hunajata raikasi Kupittaalla vielä ennen kuin päätöskymppi käynnistyi. Jaakko Hautamäki pelasi pallon maalin eteen Sami Saariselle, mistä tämä löi pelivälineen Kososen taakse.

Reilut kuusi minuuttia ennen loppua TPS sinetöi pelin. Ensin Olli Kinnunen ja heti perään Hautamäki heiluttivat seinäjokisten verkkoa. 9–3-johto oli jo liian suuri kurottavaksi. Lopussa vielä Kinnunen kaunisteli numeroita turkulaisten hyväksi kertaalleen.

Välieräsarja jatkuu Seinäjoella perjantaina.