Divarit

Tuhkimotarinalle upea päätös – ÅIF nousi Salibandyliigaan hurmoksellisen kotiyleisön edessä!

12.04.
2019
Divarit

ÅIF pelaa Salibandyliigassa kaudella 2019-2020. Kuva: Juhani Järvenpää

Sipoolainen ÅIF ja porilainen Karhut kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan karsinnoissa Sipoossa. ÅIF voitti pelin 6-2 ja nousee Salibandyliigaan otteluvoitoin 3-1.

Karhut sai peliin hyvän startin, kun Aapo Tamminen pelasi Tomi Jerkun vastaiskusta maalintekoon ajassa 2.14. Pelikellon näyttäessä 5.37 Niko Järvenpää sai jäähyn vaarallisesta pelistä ja ajassa 7.19 Ville Salonen lähti istunnolle, joten ÅIF pääsi pelaamaan hetkisen kahden miehen ylivoimaa. Lopulta tasoitus syntyi yhden miehen ylivoimalla, kun Miro Herlin laukoi pallon maaliin.

Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Karhut pelasi pallon kanssa huolimattomasti keskialueella, ja Atte Huovinen pelasi paikan Markus Mitikalle, joka iski kotijoukkueen johtoon. Ajassa 18.25 vieraiden Kalle Santanen otti pienen spurtin ja läväytti tarkalla kudilla pelin tasoihin. Karhut hallitsi avauserää pallollisesti hienokseltaan, ja ÅIF puolusti tiiviisti. Pukukoppeihin mentiin tasatilanteessa.

Ottelun puolivälin tienoilla Karhuilla oli loistosauma maalintekoon. Ensin Herlin joutui jäähylle, ja sen perään vielä Tuomas Liukolampi, joten karhut pääsi pelaamaan kahden sekä yhden miehen ylivoimalla. ÅIF kuitenkin puolusti tilanteen esimerkillisesti. Toinen erä oli hyvin tarkkaa peliä molempien osapuolten osalta, ja maaleja ei nähty kummassakaan päässä.

Kolmoserän ÅIF aloitti vahvasti. Takana oli vain 53 sekuntia, kun Atte Huovinen pelasi siirretyn rangaistuksen aikana pallon Antti Huoviselle, joka iski tilanteeksi 3-2. Ajassa 47.12 Karhujen Eero Vanhatalo lanasi Atte Huovisen kentän ulkopuolelle, ja ÅIF pääsi ylivoimalle. Herlin laukoi todella tarkasti vajaan minuutin ylivoimapelin jälkeen ja ÅIF johti peliä 4-2 ajassa 48.01.

Vain kahdeksan sekuntia ehti kulua, kun ÅIF käänsi pelin nopeasti ja Liukolampi iski ÅIF:n 5-2-johtoon. Viimeinen silaus nähtiin kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Karhut menetti pallon jälleen keskialueelle. Atte Huovinen tarjoili pallon jälleen Mitikalle tyhjään paikkaan, joka iski 6-2-osuman. Tuossa vaiheessa Karhut käytti aikalisänsä.

Karhut yritti painostaa loppuun saakka ilman maalivahtia, mutta ÅIF:n tiukka puolustus ja viimeinen lukko Arttu Puska kestivät. Ottelun hahmo oli kolme maalia syöttänyt Atte Huovinen.

ÅIF pelasi jälleen vakuuttavaa puolustuspeliään, ja piti Karhut aseettomina. Samalla se iski komeasti maaleja omista paikoistaan vastaiskuista sekä ylivoimalla. Ingman Areenalla oli yleisöä 433 katsojaa.

ÅIF:n nousua voi pitää todellisena tuhkimotarinana, sillä se lähti Divarin pudotuspeleihin sijalta kahdeksan, eikä sillä ollut yhdessäkään sarjassa kotietua. ÅIF ei ole aiemmin pelannut miesten liigatasolla.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen