Ulkomaat

Ura jatkuu! Kaikkien aikojen MM-pörssikärki aikoi lopettaa 38-vuotiaana, mieli muuttui lomareissulla

24.04.
2019
Ulkomaat

Matthias Hofbauer päätti viime joulukuussa ripustaa Sveitsin maajoukkuepaidan lopullisesti naulaan. Kuva: IFF

Toukokuussa 38 vuotta täyttävä sveitsiläishyökkääjä Matthias Hofbauer jatkaa häikäisevää uraansa. Konkari kertoi päätöksestään edustamansa joukkueen SV Wiler-Ersigenin sivuilla.

Päätöstä voidaan pitää yllättävänä, sillä Hofbauer itse myönsi sveitsiläisseuran tiedotteessa suunnitelleensa vakavasti uransa päättämistä tähän kauteen.

Toisin kuitenkin kävi.

– Harkitsin sitä tarkoin, mutta viime viikkoina on tuntunut yhä selvemmältä, ettei tämä ole vielä ohi, legenda avasi.

Hofbauer on pelannut hurjat 20 liigakautta Sveitsissä ja lisäksi kolme kautta Ruotsin liigassa.

Hän on esiintynyt Sveitsin maajoukkueessa kymmenessä MM-turnauksesta. Samalla Hofbauer on kaikkien aikojen tehokkain pelaaja MM-kisojen historiassa. 57 MM-ottelussa hän iskenyt tehot 48+49=97.

Palkintokaapista löytyy seitsemän pronssista MM-mitalia ja yksi hopeinen.

Viime joulukuussa hän ilmoitti, että juuri päättyneet Prahan MM-kisat olivat hänen viimeiset pelinsä Sveitsin maajoukkueessa. Samalla päätös koko uran loppumisesta oli lähellä.

– Yhtäkkiä tunsin, että haluan tätä edelleen. Maajoukkueuran lopettaminen oli täysin oikea päätös. Ajattelin, että vien sen saman tunteen myös Wileriin. Olen yrittänyt tosissani lopettaa.

Hofbauer lomaili talvitauolla Perussa, ja siellä mieli lopulta muuttui.

– Tammi- ja helmikuun ajan yritin vahvistaa lopettamispäätöksen itselleni. Mutta bensa ei ole vielä loppu. Viimeistään Perun-matkallani tajusin, että minulla täytyy olla joku urheilullinen tavoite. Ei ole mitään syytä lopettaa, kun on kunnossa, pitää edelleen hauskaa ja laji sopii siviili- ja perhe-elämään.

Hofbauer nähdään kentällä seuraavan kerran tulevana lauantaina, kun Wiler-Ersigen pelaa liigamestaruudesta Grasshopper Club Zürichiä vastaan Sveitsin Superfinaalissa.

Linkki:
Uutinen Wiler-Ersigenin sivuilla

Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen