VeikkausTV-ennakko: Liigakarsinnat jatkuvat tasatilanteessa – tiistaina tärkeä kamppailu Porissa

Oliver Sillanpää (vas.) ratkaisi toisen liigakarsintapelin jatkoajalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Oliver Sillanpää (vas.) ratkaisi toisen liigakarsintapelin jatkoajalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Porilainen Karhut ja ÅIF mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan karsinnoissa. Ottelu käynnistyy tiistaina Porissa klo 19 ja VeikkausTV näyttää kamppailun.

Lähtökohdat:

Ottelusarja on ennen tiistaita 1-1 ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen kotikentällään. Avauspelissä Karhut otti selkeän voitoin luvuin 8-3. Toisessa pelissä se oli voitossa kiinni vielä viimeiselle vitoselle saakka, kunnes ÅIF tasoitti ja voitti pelin jatkoajalla.

Avauspelissä ÅIF:n pelitaktiikka toimi lähes kahden erän ajan, mutta viiden minuutin jäähy käänsi lopulta vaakakupin Karhuille. Karhut oli tehokas varsinkin toisen erän lopussa ja kolmoserän alussa, jonka myötä porilaisjoukkue vei voiton.

Toisessa pelissä Karhut pääsi nopeasti johtoon, mutta viiden minuutin jäähy käänsi momentumin nopeasti ÅIF:lle. Toisessa erässä Karhut oli parempi osapuoli, mutta myös tehoton. Kolmannessa erässä Karhut ei pystynyt pitämään johtoasemaansa, ja sortui jälleen sekavaan pallolliseen peliin. ÅIF:n Oliver Sillanpää ratkaisi pelin lopulta jatkoaikamaalilla.

Molempien pelien tapahtumista voi päätellä, että Karhujen pitäisi malttaa pitää pallollinen hallinta otteluissa itsellään, ja ”hieroa” tarpeeksi päästäkseen maalipaikkoihin. ÅIF on edelleen erittäin vaarallinen tilanteissa joissa sillä on mahdollisuus iskeä nopeasti vastaan. Sunnuntaina se käytti mahdollisuutensa paremmin kuin Karhut ja kyseessä oli hyvä oppitunti porilaisille. ÅIF on oikeastaan pelannut pitkälti odotetunlaisesti. Sen kannalta oli positiivista, että sunnuntain pelissä ei nähty kolmannen erän sukellusta, kuten viime aikojen peleissä on totuttu näkemään.

Kuumat ja kylmät:

Jos molemmista joukkueista nostaa ainakin yhden selkeän onnistujan sarjassa, niin Karhuista esiin on noussut Ville Salonen (1+5) ja ÅIF:sta Kasper Tähkä (2+1). Myös Karhujen puolustajapari Eero Harjula-Kalle Santanen on onnistunut mukavasti puolustajan paikalla (2+2). Toisessa karsintapelissä ÅIF:lta löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta, mikä lienee hyvä seikka itseluottamuksen kannalta.

Karhujen pakkaspelaaja kaikissa karsintapeleissä on ollut Tuomas Puisto (-7) eikä mies ole onnistunut oikein pisteiden valossakaan (0+2, liigakarsinnoissa 0+0). Anton Ylä-Autio, Markus Mitikka ja Teemu Karesniemi ovat kolme maalia pakkasella kahden ottelun jälkeen.

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet 12 kertaa viime vuosina. Karhut on voittanut seitsemän kertaa, ÅIF kolmesti ja kaksi peliä on päättynyt tasan.

Taistelupari:

Roope Mutka, Karhut – Arttu Puska, ÅIF

Karhujen maalivahtitilanne on ollut epäselvä koko kauden, ja Mutka on noussut lopulta ykkösvahdiksi kauden tärkeimmissä peleissä. Mutkalla ei ole kuitenkaan kulkenut erityisen hyvin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, vaikka ÅIF:n luomat maalipaikatkin ovat olleet kieltämättä haasteellisemmasta päästä paikoin. Puskan maalia kohti on lauottu kahdessa ensimmäisessä pelissä 38 kertaa ja 13 niistä on uponnut sisään. Varsinkin avauspelissä laukaukset tulivat myös melko kaukaa. Nähdyn perusteella molemmilla riittää vielä parannettavaa sarjan edetessä, jos ykköstorjujan rooli pitää jatkossakin.

Kokoonpanot:

Petri Kuitunen ei ole kuulunut ÅIF:n vahvuuteen muutamaan kuukauteen. Karhujen Antti Vuorinen pelasi vain ensimmäisessä playout-pelissä.

Edelliset ottelut:

Karhut
7.4. ÅIF-Karhut 6-5 ja.
5.4. Karhut-ÅIF 8-3
21.3. Steelers-Karhut 6-3

ÅIF
7.4. ÅIF-Karhut 6-5 ja.
5.4. Karhut-ÅIF 8-3
26.3. Tiikerit-ÅIF 6-5 ja.

Pääkallo.fi:n maaliarvio:

Kahdessa ensimmäisessä pelissä maaleja on nähty 11 ja 10 varsinaisella peliajalla. Erikoistilanteilla on ollut merkitystä, sillä ylivoimalla ja siirretyn rangaistuksen aikana on maalattu kuudesti. ÅIF on saanut myös kaksi rankkaria, joista toisesta syntyi tärkeä tasoitus toisessa pelissä. Kumpikaan ei ole vakuuttanut, ja toistaiseksi kaksi ensimmäistä peliä ovat menneet pitkälle ÅIF:n käsikirjoituksen mukaan. Kolmas peli on erittäin tärkeä molemmille joukkueille, ja oletettavasti siitä tulee tiukka kamppailu.

Maaliveikkaus: Karhut 5,6,7 – ÅIF 4,5,6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.