Viiden minuutin jäähy ja kolmannen erän alun maalisuma ratkaisivat Porissa – Karhut voittoon liigakarsintojen avauksessa

Karhut aloitti liigakarsinnat selkeällä voitolla. Kuva: Juha Käenmäki

Karhut aloitti liigakarsinnat selkeällä kotivoitolla. Kuva: Juha Käenmäki

Porilainen Karhut ja sipoolainen ÅIF kohtasivat perjantaina liigakarsintojen avauspelissä Porissa. Karhut voitti pelin maalein 8-3.

Ajassa 8.20 Mikko Piippo pelasi loistavan syötön Matias Kuismalle, joka viimeisteli vieraiden johto-osuman. Tasoitusosuma syntyi pari minuuttia myöhemmin, kun Tomi Jerkku laukoi kaukaa pallon verkkoon. Ajassa 16.22 Karhujen Benjamin Lepola iski 2-1-maalin siirretyn rangaistuksen aikana, ja avauserässä ei nähty lisämaaleja. Karhut vei peliä avauserässä, mutta ÅIF:n vastahyökkäykset olivat alati vaarallisia.

ÅIF aloitti toisen erän hyvin ja ajassa 22.14. Tuomas Liukolampi toi vieraat tasoihin. Tuosta kului vain 58 sekuntia, kun Kasper Tähkä iski ÅIF:n 3-2-johtoon komean luikertelun päätteeksi. Shokkialun jälkeen Karhut sai pallollisen hallinnan itselleen. Kotijoukkueen tasoitus syntyi puolivälin jälkeen, kun Kalle Santasen tarkka kuti upposi verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin ÅIF sai tilaisuuden nousta takaisin johtoon ylivoimalla, mutta Karhut kesti alivoimansa. Ajassa 37.17 nähtiin melko eksoottinen jäähytilanne, kun vieraiden Jan Qvickström-Helling sai viiden minuutin jäähyn mailan heittämisestä. Tuosta kului vain 13 sekuntia, kun ÅIF sai alivoimalla rankkarin, jossa Miro Herlin kuitenkin epäonnistui.

Minuutti ennen erätaukua kotijoukkueen Juha Tikalle siunaantui ylivoimalla avoin maalipaikka, josta mies ei erehtynyt, joten kolmoserään mentiin lukemissa 4-3. Toisessa erässä Karhut hallitsi peliä ÅIF:n vahvaa alkua lukuunottamatta.

Päätöserässä Karhut laittoi alkuun hullunmyllyn päälle, ja iski neljästi viidessä minuutissa. Ensin Ville Salonen sekä Lepola maalasivat ylivoimalla. Sen jälkeen Lepola iski vielä ottelun kolmannen sekä neljännen osumansa 5 vs 5-pelissä. Tuossa 8-3-tilanteessa ajassa 44.56 Arttu Puska päätti lähteä maalilta ja Ville Pesonen asteli tolppien väliin.

Maalisuman jälkeen ottelun loppu oli lähinnä pelailua. Kamppailun tempo ei ollut oikein missään vaiheessa erityisen korkea. Vielä toisessa erässä ennen viiden minuutin jäähyä näytti, että Karhut pelasi peliä vieraiden pussiin, sillä kotijoukkue hakkasi päätään kaukaa lähteneillä vedoilla ÅIF:n puolustusmuuriin. Tuota kautta ÅIF pääsi myös vastaiskuihin. Karhut kuitenkin ratkaisi ottelun viiden minuutin ylivoiman aikana, ja kolmannen erän alun tehominuuttien myötä.

Neljä maalia iskenyt Lepola oli Karhujen tehopelaaja ottelussa. Salonen tehtaili pisteet 1+2. Sarja jatkuu sunnuntaina Sipoossa. Ensi kauden liigapaikka aukeaa kolmella voitolla.