Divarit

Karjalainen: Josbalta kova kaappaus – Tähkä vahvistaa ensi kauden joukkuetta

14.05.
2019
Divarit

Kasper Tähkä edustaa ensi kaudella Josbaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Kasper Tähkä, 19, edustaa tulevalla kaudella miesten Divarin Joensuun Josbaa, kertoi sanomalehti Karjalainen maanantaina verkkosivuillaan.

Tähkä edusti viime kaudella Divarin ÅIF:ia, jota taituri oli nostamassa Salibandyliigaan. Pääosin puolustajana viihtyvä, mutta myös hyökkääjänä operoiva Tähkä on pelannut kolme kautta Divarissa edustaen HIFK:ta, Loviisan Toria ja ÅIF:ia.

Nuorukaisen uralle on mahtunut yhteensä 72 Divarin peliä ja niissä on syntynyt tehopisteet 23+17. Menneen kauden sarjanousun lisäksi Tähkä on saavuttanut Loviisan Torin kanssa Suomen Cupin hopeaa vuonna 2018.

Tähkän Joensuun siirtoon liittyy myös historiallista havinaa. Isä Janne Tähkä edusti Josbaa kolmen kauden ajan 2000-luvun alussa. Lajin kaikkien aikojen tunnetuimpiin pelaajiin luettava Tähkä saavutti Joensuussa kaksi SM-hopeaa, ja yhden SM-Pronssin. Tuohon aikaan Joensuussa koettiin melkoista salibandyhuumaa ja Janne Tähkän rooli siinä tarinassa oli merkittävä.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen