Ulkomaat

Kinnusen seura vaihtuu Sveitsissä – valmentaa nyt sarjatasoa alempana

17.05.
2019
Ulkomaat

Jukka Kinnunen valmensi menneellä kaudella HC Rychenberg Winterthuria. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch.

Sveitsin liigassa HC Rychenberg Winterthuria valmentanut Jukka Kinnunen valmentaa tulevalla kaudella NLB-joukkue Iron Marmots Davos-Klostersia.

Kinnunen korvaa Davosin päävalmentajan tontilta TPS:n Salibandyliiga-joukkueen valmennusryhmään siirtyneen Mikael de Annan. Kinnunen, joka pitkällä pelaajaurallaan pelasi niin Suomen, Ruotsin kuin Sveitsinkin pääsarjoissa, joutui siirtymään sivuun Winterthurissa, vaikka joukkue saavutti kauden tuloksellisen tavoitteensa.

– Meillä oli erittäin opettavainen ja intensiivinen kausi ja tein joitain virheitä, mutta haluan oppia niistä ja olen hyvilläni saadessani mahdollisuuden Marmotsissa, Kinnunen kommentoi sopimustaan.

Davosin urheilujohtaja Janson Paranthazhamin mukaan Kinnunen oli seuralle onnenpotku.

– Sain Jukan puhelinnumeron ja ajattelin, että kysyminen ei maksa mitään. Se, että pääsimme niin nopeasti samalle sivulle Jukan kanssa, yllätti minut. Vain muutaman viikon päästä ensimmäisestä puhelusta allekirjoitimme jos sopimuksen.

Kinnusen rooliin kuuluu ottaa seuraava askel NLB-joukkueen kanssa ja osallistua myös aktiivisesti junioriharjoituksiin. Kinnunen tekee myös muita töitä salibandyn lisäksi. Kinnunen hyppää vastuuseen jo kesäkuussa.

Unihockey.ch:n uutinen aiheesta.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila